Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εχουν συνυπογράψει!

Οι λαοί έχουν πια αρκετά στοιχεία στη διάθεσή τους, για να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει ευρωπαϊκή ενοποίηση

Απαντώντας, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, σε δημοσιογράφο που της ζήτησε να σχολιάσει «τις συστάσεις του επιτρόπου Αλμούνια για την ανάγκη λήψης μόνιμων διαρθρωτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος», η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Ο άνθρωπος ήρθε και λέει "αυτά λέει η Ευρωπαϊκή Ενωση". Πού είναι το πρόβλημα; Αυτός υπαγορεύει στην κυβέρνηση; Πρώτα πρώτα, αυτά τα οποία λέει ο επίτροπος τα έχουν συνυπογράψει οι κυβερνήσεις και στο Μάαστριχτ και στη Λισαβόνα και παντού. Απλώς, τι κάνει η ΕΕ; Η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να αποτρέψει την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων. Καθυστέρηση, που συνήθως οφείλεται, είτε στην πάλη του λαού, είτε σε κάποιες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ενδεχομένως κάποια προβλήματα στα κόμματα εξουσίας. Τότε προσπαθούν να βρουν τον κατάλληλο χρόνο να πάρουν τα μέτρα. Και έρχεται εδώ και λέει "κύριοι, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, διότι εδώ πρέπει να πάμε γρήγορα".

Φαίνεται έχουν σκεφτεί ότι όσο πιο γρήγορα πάνε, τόσο πιο γρήγορα θα βρουν ανέτοιμα τα λαϊκά κινήματα και γι' αυτό είναι ευθύνη μας, και δική μας, όχι μόνο δική μας αλλά και δική μας, οι εργαζόμενοι ν' αρχίσουν να παλεύουν από τώρα γι' αυτά που θα έρθουν μετά από τρία, τέσσερα χρόνια. Αφού ξέρουμε τι θα έρθει, τι υπολείπεται να έρθει. Λοιπόν, δε φταίει ο επίτροπος, φταίνε οι κυβερνήσεις που αποφάσισαν και, εδώ που τα λέμε, ας σκεφτούν και οι λαοί. Εχουν πια αρκετά στοιχεία στη διάθεσή τους για να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει ευρωπαϊκή ενοποίηση κτλ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ