Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ του ΚΚΕ
Καμιά ανοχή, καμιά εμπιστοσύνη

Κάλεσμα στον κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχει μαζικά στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο απευθύνει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Τα μέτρα για την ολοκληρωτική παράδοση των Πανεπιστημίων και της επιστήμης στους εκμεταλλευτικούς και κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου - μέσα από την υλοποίηση των κατευθύνσεων των νόμων για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνοντας το αντιεκπαιδευτικό έργο του ΠΑΣΟΚ - είναι το αντικείμενο της συζήτησης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κέρκυρα.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί, με ανακοίνωσή της, τον κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχει μαζικά στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, να μη δείξει καμία ανοχή στη ΝΔ και καμιά εμπιστοσύνη στην ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και στους θιασώτες του ευρωμονοδρόμου και επισημαίνει ότι «η αντιεκπαιδευτική επίθεση δεν περιορίζεται στα ΑΕΙ-ΤΕΙ επεκτείνεται και στο σύνολο της εκπαίδευσης, το οποίο υποτάσσεται όλο και περισσότερο στο νόμο του κέρδους».

«Μαζί με την υπουργό Παιδείας έρχεται και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που βροντοφώναξε χωρίς περιστροφές για αποκρατικοποίηση της εκπαίδευσης χαιρετίζοντας την ίδρυση Ακαδημίας Εργασίας. Μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προωθούν ένα εκπαιδευτικό σύστημα με βάση τους αποφοίτους που θέλουν οι επιχειρήσεις καταργώντας την ενιαία μορφή της εκπαίδευσης. Προσβλέπουν στη διαφοροποίηση των σχολείων, ώστε κάθε σχολείο να δημιουργεί δικό του εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ