Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η μουσική «κατέβηκε» στο δρόμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής έγινε χτες στο υπουργείο Παιδείας

Τα «φάλτσα» του υπουργείου Παιδείας «τραγούδησαν» οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων της χώρας
Τα «φάλτσα» του υπουργείου Παιδείας «τραγούδησαν» οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων της χώρας
«Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, στείλτε μας καθηγητές στα μουσικά σχολεία. Φτάνει πια η κοροϊδία». Κρατώντας μουσικά όργανα και πλακάτ, εκατοντάδες μαθητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων της Αττικής συγκεντρώθηκαν χτες στο υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για τα «φάλτσα» που γίνονται σε βάρος της μουσικής εκπαίδευσης.

Ετσι, «η μουσική βγήκε στο δρόμο, για να μη βγει στο περιθώριο», καθώς έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο μεγαλύτερος αριθμός καθηγητών μουσικής παιδείας δεν έχει προσέλθει ακόμη στα σχολεία, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε βιβλία και κτιριακές υποδομές, όπως κατήγγειλαν για άλλη μια φορά γονείς και μαθητές από τα Μουσικά Σχολεία Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης, Πειραιά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι μαθητές να βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού η απώλεια μεγάλου αριθμού διδακτικών ωρών (χαρακτηριστική περίπτωση το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, όπου χάνονται εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα), δεν καθιστά δυνατή τη σωστή λειτουργία των σχολείων.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας με τον Γ. Καλό, υφυπουργό Παιδείας και τον Κ. Ράμμα, Ειδικό Γραμματέα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι γονείς απαίτησαν, μεταξύ άλλων, τον άμεσο διορισμό καθηγητών γενικών και μουσικών μαθημάτων. «Είχαμε πρόβλημα με τη μηχανοργάνωση», ήταν η αστεία δικαιολογία του υπουργείου για να δοθεί στη συνέχεια η δέσμευση ότι από Δευτέρα θα αρχίσουν να καλύπτονται τα κενά.

  • Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στα Μουσικά Σχολεία πραγματοποιήθηκαν χτες στις πρωτεύουσες και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί, υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, πραγματοποίησαν πορείες στους δρόμους και άλλες εκδηλώσεις. Και διαμήνυσαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για κάλυψη των κενών θέσεων σε διδακτικό προσωπικό και άμεση τοποθέτηση καθηγητών Μουσικών Οργάνων.
  • Με το σύνθημα «δώστε λεφτά για την παιδεία, να πάτε να τα πάρετε απ' την πλουτοκρατία», γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πάτρας πορεύτηκαν χτες στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στη Νομαρχία Αχαΐας και στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενώ οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Πυλαία.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν χτες, όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας στην έδρα της Περιφέρειας, της Νομαρχίας ή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση τις αποφάσεις των συλλόγων κάθε σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ