Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αγνωστο το μέλλον του «FLASH»

Συνεχίζεται η ...σεναριολογία για την αγοραπωλησία του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash» και του «Flash.gr», ενώ μετέωροι εξακολουθούν να είναι οι εργαζόμενοι, αφού δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία και παραμένει άγνωστο το μέλλον του σταθμού.

O ιδιοκτήτης του σταθμού Σ. Πουλόπουλος, σε χτεσινή του τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπομπή του «Flash» ισχυρίστηκε ότι ο σταθμός πουλιέται μόλις 1 ευρώ (!), αρκεί ο υποψήφιος αγοραστής να αναλάβει και τα χρέη του. Να σημειωθεί ότι τα χρέη αυτά ανέρχονται, όπως έχει πει ο ίδιος, σε 4,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, είπε ότι περιμένει προτάσεις ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που ήδη έχουν «πέσει στο τραπέζι», είπε ότι στον ίδιο προτάσεις έχουν γίνει από τους εκδότες της εφημερίδας «Ποντίκι» Αντώνη Δελατόλα και Δημήτρη Μπενέκο, τον Αιμίλιο Λιάτσο, καθώς και απ' τη ΓΣΕΕ.

Πάντως και χτες από τη συχνότητα του σταθμού ο ένας εκ των ενδιαφερομένων, ο Θέμος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου σταθμού δημοσιογράφων», μαζί με τους Ν. Κακαουνάκη και Π. Τσίμα, τονίζοντας όμως ότι δεν μπορούν να αναλάβουν τα χρέη του, ενώ πρότεινε η άδεια λειτουργίας του σταθμού να μεταβιβαστεί στους ...εργαζόμενους.

Να σημειωθεί επίσης, ότι στη ...λίστα των ενδιαφερομένων είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Αξία» Αντώνης Πίκουλας καθώς και οι ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΟΤΟΕ, Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών κ.ά.

Κάλεσμα για στάση εργασίας

Κάλεσμα στις Ενώσεις - μέλη της ΠΟΕΣΥ απευθύνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας προκειμένου να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 4ωρη στάση εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζόμενων στον τομέα της ενημέρωσης, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη από τις 12 ως τις 16.00, δηλώνοντας ότι πρόκειται για την αρχή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Η στάση γίνεται για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την υπεράσπιση των ασφαλιστικών ταμείων, την εναντίωση στις νομοθετικές διατάξεις για την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του νόμου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και υπερωριών, την άμεση εφαρμογή των ΣΣΕ.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές οργανώσεις ότι δε θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα αυθαιρεσίας όπως αυτά εκδηλώνονται σε «ΠΛΑΝΕΤ», «ΦΛΑΣ», «ΣΚΑΪ», «ΤΕΛΕΤΑΪΜ», «ΑΠΟΦΑΣΗ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ΟΜΙΛΟ ΤΡΑΓΚΑ, και οδηγούν «στην καταστρατήγηση θέσεων απασχόλησης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την υπονόμευση του δικαιώματος των πολιτών για τίμια, αντικειμενική ενημέρωση». Προειδοποιεί δε, την κυβέρνηση ότι κάθε απόπειρα υπονόμευσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων θα αντιμετωπιστεί μαχητικά και αποφασιστικά από τις δημοσιογραφικές Ενώσεις.

Τη Δευτέρα η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου καλεί σε συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ για να ενημερώσει για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει την Ενημέρωση και δημιουργεί καθημερινά φαινόμενα ανεργίας, καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων και υπονόμευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέρριψαν ξανά την πρόταση για απεργία (2010-02-09 00:00:00.0)
«Θύματα» οι εργαζόμενοι (2005-10-06 00:00:00.0)
Κλείνει ο Flash (2005-10-05 00:00:00.0)
Αποφεύγει να μιλήσει για την «ταμπακιέρα» (2005-09-30 00:00:00.0)
Καλούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση (2005-09-21 00:00:00.0)
Δρομολογούνται απολύσεις στο «Flash» (2005-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ