Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΤΑ
Κάμερες μέσα στο ΤΕΙ!

οι κάμερες μέσα στο ΤΕΙ της Αρτας δεν μπήκαν για να παρακολουθούν την ανάπτυξη των ...φυτών

Πέτροβας Σπύρος

οι κάμερες μέσα στο ΤΕΙ της Αρτας δεν μπήκαν για να παρακολουθούν την ανάπτυξη των ...φυτών
Κάμερες παρακολούθησης βρίσκονται εγκαταστημένες από την προηγούμενη εβδομάδα στο ΤΕΙ Αρτας και συγκεκριμένα στο τμήμα Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου, παραβιάζοντας κατάφωρα το ακαδημαϊκό άσυλο και καταπατώντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.

Η εγκατάσταση των καμεροχαφιέδων σε χώρους ακαδημαϊκούς, όπου δόθηκαν αγώνες και μάχες από εργαζόμενους και φοιτητές για την κατάκτηση του ασύλου ώστε να δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης διακίνησης ιδεών και συνδικαλιστικής δράσης, αποτελώντας ταυτόχρονα πολλές φορές καταφύγιο και εφαλτήριο ταυτόχρονα αγώνων ενάντια στα εκάστοτε αντιλαϊκά και αντιδραστικά μέτρα που επιδίωκαν να επιβάλουν οι πολιτικές δυνάμεις της άρχουσας τάξης, αποτελεί ωμή πρόκληση.

Τη στιγμή που οι φοιτητές αντιμετωπίζουν τα χίλια μύρια προβλήματα τόσο στο περιεχόμενο και τον προσανατολισμό των σπουδών όσο και στα πτυχία χωρίς αξία και αντίκρισμα, πληρώνοντας πανάκριβα το τίμημα ενός ακαδημαϊκού τίτλου σπουδών ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν και στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έρχονται οι καμεροχαφιέδες να «προστατεύσουν» αυτές τις «παροχές» που «απλόχερα» δίνουν στους φοιτητές στο πλαίσιο της υποτιθέμενης δημόσιας και δωρεάν Παιδείας για την οποία υποκριτικά δημαγωγούν.

Την στιγμή που στο τμήμα που έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες, δεν έχουν αναγνωριστεί τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι εστίες καλύπτουν έναν ελάχιστο αριθμό των φοιτητών που σπουδάζουν στην Αρτα και το κόστος διαβίωσής τους επιβαρύνει τα ήδη συρρικνωμένα λαϊκά εισοδήματα των οικογενειών τους - καθώς τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνονται συνεχώς για την κάλυψη αναγκών που αφορούν την Παιδεία - έρχονται οι κάμερες για να βάλουν φραγμό σε τυχόν «ανατρεπτικές ενέργειες», που θα βάλλουν την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΟ της ΚΝΕ στην Αρτα σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η εγκατάσταση των καμεροχαφιέδων αποσκοπεί στο να καλλιεργήσουν τη λογική της υποταγής απέναντι στην σημερινή κατάσταση και να αποδέχονται οι φοιτητές χωρίς αντιδράσεις τους νόμους που θέτουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι παραβιάζουν κατάφωρα το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία με δικαιώματα. «Θέλουν να μετατρέψουν το χώρο του ΤΕΙ από χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών σε χώρο αστυνόμευσης των φοιτητών» υπογραμμίζει.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χτες εκδήλωση της ΚΝΕ μετά το τέλος της οποίας έγινε συμβολικός ψεκασμός στις κάμερες απαιτώντας το άμεσο ξήλωμά τους.

Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν την εγκατάσταση των καμερών παρακολούθησης εξέδωσαν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αρτας και το ΔΣ του Τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής στο ΤΕΙ Αρτας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκας δήλωσε ότι θα εξετάσει το ζήτημα που δημιουργήθηκε, καθώς όπως είπε έχει αναλάβει πρόσφατα καθήκοντα και δε γνώριζε για την εγκατάσταση των καμερών παρακολούθησης και εξέφρασε την καταρχήν αρνητική του στάση σε ό,τι αφορά ενέργειες οι οποίες πλήττουν τα δικαιώματα των φοιτητών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταργηθούν οι χαφιεδοκάμερες (2007-11-20 00:00:00.0)
Να ξηλωθούν (2006-05-03 00:00:00.0)
Καμεροχαφιέδες σε σχολείο του Πειραιά (2005-10-05 00:00:00.0)
Πιάσαν δουλιά οι καμεροχαφιέδες (2005-09-29 00:00:00.0)
Απαράδεκτα «τρομο-επιχειρήματα» (2005-09-23 00:00:00.0)
«Καμεροχαφιέδες» (2004-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ