Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για αποφασιστική στροφή της δουλιάς στη νεολαία

Εκδήλωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ ενόψει της συνδιάσκεψης του Κόμματος για τη νεολαία

Την ανάγκη να συμβάλλουν, αποφασιστικά, στην ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξέφρασαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που συμμετείχαν στη συζήτηση που οργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) του ΚΚΕ, με θέμα τη δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας και για τη στήριξη της ΚΝΕ. Εισηγητής της συζήτησης ήταν ο Χρήστος Κόφφας, εκπαιδευτικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις του κειμένου της ΚΕ, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη νεολαία.

Ο Χρήστος Κόφφας υπογράμμισε ότι με το πανελλαδικό σώμα το ΚΚΕ «ανοίγει» το θέμα της νεολαίας, που σημαίνει ότι η συζήτηση αυτή είναι η αρχή της όλης διαδικασίας. Η ίδια η απόφαση, σημείωσε, για την οργάνωση πανελλαδικού σώματος δείχνει την κρισιμότητα του προβλήματος, ενώ η διαδικασία που σήμερα ξεκινάει είναι ένα είδος «συναγερμού», για να επιστήσει την προσοχή στη σοβαρότητα του θέματος αυτού. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συζήτηση αυτή φιλοδοξεί να συμβάλλει πιο αποτελεσματικά στη στροφή της δουλιάς του Κόμματος στη νεολαία, ανανεώνοντας τον τρόπο δουλιάς σε αυτή. Οπως τόνισε, σχετικά, χρειάζεται να αναπροσαρμοστεί καθοδηγητικά η δουλιά στη νεολαία με βάση την ιστορική πείρα και τις σημερινές εξελίξεις, με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Αναφέρθηκε στα δύο βασικά σημεία - καθήκοντα που αναλαμβάνει το Κόμμα: πρώτον να ανανεώσει την ηλικιακή και κοινωνική - ταξική σύνθεση του Κόμματος με νέους ανθρώπους κάνοντας αποφασιστική στροφή στη δράση του μέσα στη νεολαία και δεύτερον να συμβάλει στην ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος, ώστε η νεολαία να δώσει αντίστοιχη απάντηση στην επίθεση που δέχεται. Τόνισε, επίσης, ότι το ζητούμενο είναι σε ποιο βαθμό το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ θα αγκαλιάσουν τα προβλήματα της νεολαίας, θα ενσωματώσουν τα αντίστοιχα τμήματά της και πώς αυτά θα συντονιστούν σε επίπεδο κινήματος. Σε αυτή την προσπάθεια, σημείωσε, σοβαρό εμπόδιο στέκεται το αντικειμενικό πλέγμα, που ασκεί επίδραση στη διαμόρφωση της συνείδησης της νεολαίας σήμερα. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα τι κάνει κανείς για να αμβλύνει τις παρενέργειες από την επίδραση του πλέγματος αυτού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, τέλος, για τη δράση των κομμουνιστών εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ