Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Στη ρότα της συναίνεσης και της υποταγής

Στη ρότα της συναίνεσης και της υποταγής στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις της ΕΕ - που υλοποιούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού - κινείται η εισήγηση και το πρόγραμμα δράσης της κεντροαριστερής πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, που παρουσιάστηκε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η εισήγηση, που πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τις επόμενες δέκα μέρες, επικεντρώνεται σε αποπροσανατολιστικά ζητήματα, ενώ η μόνη προοπτική που δίνει, είναι εκείνη της διαχείρισης των οξυμένων εκπαιδευτικών προβλημάτων.

Η αποσιώπηση των ταξικών συνδικαλιστικών αιτημάτων και η λογική διεκδίκησης συντεχνιακών και επουσιωδών ζητημάτων, χωρίς να αναδεικνύονται οι πραγματικές αιτίες δημιουργίας τους, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χτεσινής συνέντευξης. Οσο για το πρόγραμμα δράσης ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση, πίσω από τις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και μακριά από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, οι περιφερειακές συσκέψεις δεν έδωσαν κάτι, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους αγώνες, περιορίζοντας το χρόνο για τις όποιες δυνατότητες κινητοποιήσεων.

Σχετικά με την πρόταση της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία στις 10-11 Νοέμβρη, «η παράταξη των εκπαιδευτικών ΕΣΑΚ - ΔΕΕ έδωσε ψήφο ανοχής στην 48ωρη απεργία του προγράμματος δράσης της ΟΛΜΕ, με σκοπό την προοπτική μιας μαζικής αγωνιστικής απάντησης μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και των εντολοδόχων κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και της ΝΔ σήμερα. Στο χώρο των εκπαιδευτικών επιβάλλεται να υπάρξουν κινητοποιήσεις αγωνιστικές που φυσικά εμείς επιδιώκουμε να τις στρέψουμε να αποκτήσουν ταξικό περιεχόμενο», δήλωσε ο Κώστας Σμπόνιας, στέλεχος του ΠΑΜΕ Αθήνας και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ καταψήφισε το πλαίσιο της ΟΛΜΕ, καθώς κινείται σε συναινετική κατεύθυνση που αποπροσανατολίζει το εκπαιδευτικό κίνημα και το προσαρμόζει στα πλαίσια της λογικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. «Στις ΓΣ θα δώσουμε τη μάχη να καταψηφιστεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ και αντίστοιχα να υπερψηφιστεί το ταξικό πλαίσιο εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ», επισήμανε ο Κ. Σμπόνιας. Και επειδή το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ δεν κλιμακώνει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δε συντονίζεται με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, «θα προσπαθήσουμε να συμπληρωθεί κατάλληλα στις ΓΣ με προτάσεις που θα το βελτιώνουν», συμπλήρωσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καλώντας όλους τους καθηγητές να συμμετέχουν μαζικά στις ΓΣ, να υπερψηφίσουν το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προτείνονται, καθώς και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ