Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ - ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
Δυναμώνει ο κυκλώνας «Βίλμα»

ΤΕΓΚΟΥΣΙΚΑΛΠΑ - ΑΒΑΝΑ - ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, ήδη, έχουν αρχίσει και πλήττουν χώρες, όπως η Ονδούρα στην Κεντρική Αμερική, και αποτελούν τις πιο ισχυρές ενδείξεις ότι ο κυκλώνας «Βίλμα» πλησιάζει επικίνδυνα προς τη χερσόνησο του Γιουκατάν και τις δυτικές ακτές της Κούβας, που, αν και υποβαθμίστηκε από την 5η στην 4η κατηγορία της κλίμακας Σαφίρ - Σίμσον, συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα και οι αρχές απομακρύνουν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες.

Το αμερικανικό Κέντρο Αντιμετώπισης των Κυκλώνων που εδρεύει στο Μαϊάμι προειδοποίησε ότι παρά την υποβάθμισή του στην 4η κατηγορία, ο «Βίλμα» παραμένει άκρως επικίνδυνος.

Ο κυκλώνας αναμενόταν να πλήξει τις δυτικές ακτές της Κούβας τις πρώτες πρωινές ώρες και έχει ήδη οργανωθεί η απομάκρυνση 235.000 κατοίκων από την επαρχία Πινάρ δελ Ρίο. «Πρέπει να είμαστε στη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον πολύ επικίνδυνο κυκλώνα», δήλωσε ο επικεφαλής του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Αβάνας, Χοσέ Ρουμπιέρα. Παράλληλα, σύμφωνα με το Πρένσα Λατίνα, σε «ύψιστο συναγερμό» κηρύχτηκαν συνολικά τέσσερις επαρχίες της Κούβας, Πινάρ δελ Ρίο, η επαρχία της Αβάνας, η πρωτεύουσα Αβάνα και το Νησί της Νεολαίας, όπου έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση, τα σχολεία έχουν κλείσει και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονταν σε ύψιστη επιφυλακή. Η επαρχία Ματάνσας κηρύχτηκε σε συναγερμό, ενώ οι επαρχίες Σιενφουέγος και Σάνκτι Σπίριτους σε επαγρύπνηση.

Σε «κόκκινο συναγερμό» και οι πόλεις στη χερσόνησο Γιουκατάν, όπως κήρυξαν οι μεξικανικές αρχές, καλώντας 70.000 τουρίστες να απομακρυνθούν από την περιοχή του Κανκούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ