Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σκανδαλολογίας συνέχεια...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ενταλμα σύλληψης εξέδωσε δικαστήριο του Τέξας εις βάρος του τέως επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τομ Ντιλέι για «ξέπλυμα» χρήματος και συνωμοσία.

Η εγγύηση ορίστηκε στα 10.000 δολάρια, ενόψει της εμφάνισης του Τομ Ντιλέι στο δικαστήριο σήμερα. Στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Τζορτζ Ου. Μπους, ο Τομ Ντιλέι δηλώνει αθώος και αποχώρησε προσωρινά από τη θέση του, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ο Ντιλέι κατηγορείται για «ξέπλυμα» 190.000 δολαρίων για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας στην Πολιτεία του Τέξας, το 2002. Εάν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 έτη για συνωμοσία και ισόβια κάθειρξη για «ξέπλυμα» χρήματος.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη σκάνδαλο ταλανίζει την κυβέρνηση Μπους, εντείνοντας τη φημολογία στην Ουάσιγκτον για επικείμενη παραίτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου, Ντικ Τσέινι, και παράλληλη κατάληψη του αξιώματος από την υπουργό Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις. H φημολογία εντάθηκε μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», που εμπλέκει το γραφείο του αντιπροέδρου στην υπόθεση της διαρροής του ονόματος της πράκτορα της CIA, Βαλερί Πλέιμ στον Τύπο, που αποτελεί ομοσπονδιακό αδίκημα. H όλη υπόθεση έφερε στο φως την «κόντρα» μεταξύ της υπηρεσίας και του αντιπροέδρου. Πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν τις πιέσεις που δέχτηκε η υπηρεσία από τον Τσέινι, ώστε να «βρει» αποδείξεις για όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ