Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να κατέβουν οι καμεροχαφιέδες

Ερώτηση βουλευτών του Κόμματος, με αφορμή την παρακολούθηση της ΓΣ των εμποροϋπαλλήλων

Να σταματήσουν άμεσα οι παρακολουθήσεις των πολιτών από τις κάμερες, αλλά και να βρεθούν οι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση των Εμποροϋπαλλήλων ήταν κάτω από το «άγρυπνο» βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ, ζήτησαν χτες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, ο «Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, έξω από το κατάστημα "ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ". Στο χώρο της Συνέλευσης πριν ακόμα αρχίσουν οι εργασίες και αρκετή ώρα πριν την προσέλευση των εργαζομένων, ο κατασταλτικός μηχανισμός με περιπολικά, ανθρώπους της ασφάλειας με πολιτικά, ένστολους και δύναμη των ΜΑΤ, είχαν κατακλύσει την περιοχή. Οι δύο κάμερες που βρίσκονται στη διασταύρωση Σταδίου και Αιόλου και υποτίθεται ότι ελέγχουν την κυκλοφοριακή κίνηση, ήταν στραμμένες στο χώρο που θα γινόταν η ΓΣ».

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι το «συγκεκριμένο περιστατικό για άλλη μία φορά επιβεβαιώνει ότι τα σώματα ασφαλείας και οι μηχανισμοί παρακολούθησης είναι σταθερά προσανατολισμένοι κατά του λαϊκού κινήματος και προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου δε διστάζουν να χρησιμοποιούν κάθε μέσο».

Επίσης, γίνεται σαφές πως «έτσι θίγονται στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων», ενώ η «Αρχή Προστασίας Δεδομένων έχει παραχωρήσει άδεια για τη λειτουργία του κυκλώματος καμερών μόνο για τη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό «ποιος έδωσε εντολή παρακολούθησης από κάμερες και αστυνομικές δυνάμεις της ΓΣ των Εμποροϋπαλλήλων, για ποιο λόγο, με ποιο σκοπό και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση για να μπει φραγμός σε τέτοιες ενέργειες. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να σταματήσει η παρακολούθηση των πολιτών από τις κάμερες και να προστατευτούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ