Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση των δημοτικών αστυνομικών

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν σήμερα, στις 11 το πρωί, αντιπρόσωποι από τις δημοτικές αστυνομίες της χώρας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που αναθέτει στη Δημοτική Αστυνομία αστυνομικές αρμοδιότητες, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οπλοφορίας. Ουσιαστικά, δηλαδή, μετατρέπει τη Δημοτική Αστυνομία από υπηρεσία ελέγχου και εφαρμογής κανόνων για τη λειτουργία της πόλης - όπως η φύλαξη του πρασίνου, ή τήρηση των πολεοδομικών ρυθμίσεων - σε μηχανισμό κρατικής καταστολής.

Την αντίθεσή της στο σχέδιο ΠΔ και βέβαια στο ενδεχόμενο οπλοφορίας, έχει εκφράσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ), στην οποία είναι μέλη οι δημοτικοί αστυνομικοί. Το θέμα αυτό, ανάμεσα σε άλλα που απασχολούν τον κλάδο, θα συζητήσει σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Κ. Καϊσερλή.

  • Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους ΟΤΑ (τα περισσότερα μέλη της οποίας δουλεύουν στο Δήμο Αθηναίων), προκήρυξε 48ωρη απεργία για τις 15 και 16 του Ιούνη. Ανάμεσα στα άλλα, ζητά να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να τους καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση, να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2000, να υπαχθούν οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια και στο πράσινο στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ