Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέρα μεσημέρι «καθάρισαν» λογαριασμοί της νύχτας

Ενα θανατηφόρο επεισόδιο προστέθηκε χτες στον πόλεμο των συμμοριών της νύχτας, που πουλούν «προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων στην Ηλιούπολη, στο Βύρωνα και άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Νεκρός, μετά από πυροβολισμό έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, είναι ο 32χρονος Νίκος Γρηγοράκος, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε υποθέσεις της νύχτας.

Η δράση των συμμοριών αυτών, αν πάρει κανείς υπόψη του τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικών ενεργειών, κλιμακώνεται επικίνδυνα, την ίδια ώρα που Αστυνομία και Δικαιοσύνη, ουσιαστικά, δεν είναι προσανατολισμένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Η ευκολία, με την οποία δρουν πλέον οι εκβιαστές, αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι δε δίστασαν χτες να χτυπήσουν μέρα μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια (!), έναν άνθρωπο που έχει «οικογενειακώς» ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη εδώ και αρκετά χρόνια.

Λίγο μετά τις 14.30, ένας άγνωστος άνδρας που είχε καλύψει το πρόσωπό του με κράνος, πυροβόλησε τρεις φορές με πιστόλι τον 32χρονο Νικόλαο Γρηγοράκο, την ώρα που περίμενε τον πατέρα του Βασίλη να επιστρέψει από τον 10ο ανακριτή, στον οποίο απολογούνταν για υπόθεση ναρκωτικών. Ο νεαρός καθόταν σε μια καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια, στη συμβολή των οδών Δοϊράνης και Ευελπίδων και ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Από την ένοπλη επίθεση του άγνωστου πιστολέρο, τραυματίστηκε στο πόδι ο 54χρονος Γεώργιος Τσίτσικας, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, ο οποίος βρέθηκε τυχαία στο σημείο της επίθεσης. Ο δράστης αμέσως μετά απομακρύνθηκε με μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ένας άλλος νεαρός.

Ο πατέρας του θύματος, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος και μόλις βγήκε από τα δικαστήρια, όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί, καταφέρθηκε εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, που απασχολούν τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις εκβίασης καταστηματαρχών και για άλλες εγκληματικές ενέργειες. Το ίδιο το θύμα είχε συλληφθεί από την Αστυνομία πριν από δέκα μέρες, βάσει καταγγελιών ενός κρατουμένου για διακίνηση ναρκωτικών. Είχε αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ αναζητούνταν ο πατέρας του, ο οποίος εμφανίστηκε χτες στον ανακριτή με δική του πρωτοβουλία. Την Παρασκευή, τα ίδια πρόσωπα είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία όμως αναβλήθηκε...

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δραστηριότητας της οικογένειας Γρηγοράκου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, έχει σημειωθεί μια απόπειρα δολοφονίας με τηλεχειριζόμενη βόμβα εναντίον του Νίκου Γρηγοράκου, μια συμπλοκή με αστυνομικούς στην οποία είχε πάρει μέρος ο αδερφός του Θεόδωρος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, δυο βομβιστικές επιθέσεις στο σπίτι του πατέρα τους στο Μπραχάμι κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2016-08-09 00:00:00.0)
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (2013-02-05 00:00:00.0)
Υπόσχεται θεραπεία με 12...«ασπιρίνες» (2005-02-01 00:00:00.0)
Πρόθυμη στα κελεύσματα της Κ.Ν. Πόντε (2002-02-07 00:00:00.0)
Απολογήθηκαν για το «ροζ σκάνδαλο» (2000-03-16 00:00:00.0)
Σωρεία κατηγοριών αντιμετωπίζει ο Ανδρ. Λεγάκης (1999-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ