Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόθυμη στα κελεύσματα της Κ.Ν. Πόντε

Ο Σ. Μιλόσεβιτς ενώπιον του ΝΑΤΟικού δικαστηρίου

Associated Press

Ο Σ. Μιλόσεβιτς ενώπιον του ΝΑΤΟικού δικαστηρίου
Πρόθυμη στα κελεύσματα της κυρίας Κάρλας Ντελ Πόντε και των Νατοϊκών και Ευρωπαίων συμμάχων μας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε διευκόλυνση, προκειμένου να μείνει αλυσοδεμένος ο πρώην Γιουγκοσλάβος ηγέτης Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Μετά από αίτημα της εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Κάρλας Ντελ Πόντε έχει αρθεί από τον περασμένο Νοέμβρη, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (4826/2001), το απόρρητο λογαριασμών που φέρονται να ανήκουν στον Σλ. Μιλόσεβιτς και έχουν κατατεθεί σε πέντε τράπεζες (Λαϊκή, Εμπορική, Εγνατία, Ιονική και Citibank).

Η υπόθεση είχε ανατεθεί στον 11ο τακτικό ανακριτή κ. Βαγγελάτο, ο οποίος προχώρησε στη διενέργεια των απαραίτητων πράξεων και όταν ολοκλήρωσε το έργο του παράδωσε το υλικό στον υπουργό Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικο. Στο μεταξύ, σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης θα διαβιβάσει το φάκελο στον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος με τη σειρά του διά της διπλωματικής οδού θα τον αποστείλει στην εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής δεν έκανε καμιά απολύτως αξιολόγηση του υλικού (από ποιους κινήθηκαν οι λογαριασμοί κλπ.) ούτε εξάλλου ήταν στις αρμοδιότητές του. Από εδώ και πέρα εναπόκειται στην εισαγγελέα Κάρλα Ντελ Πόντε να προβεί στις ανάλογες έρευνες για να... παρακολουθήσει την κίνηση των λογαριασμών που φέρεται να ανήκουν στον Σλ. Μιλόσεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ