Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΛΒΑΔΟΡ
Προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων

Επιτυχές το πρόγραμμα επείγουσας βοήθειας στους σεισμόπληκτους και απομονωμένους κατοίκους του Σαλβαδόρ, που ολοκλήρωσε η ΕΕΔΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στο Σαλβαδόρ, ύψους 20 εκατομμυρίων δραχμών, που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Διανεμήθηκαν φάρμακα σε ιατρικά κέντρα και επιτροπές υγείας σε εκείνες τις σεισμόπληκτες περιοχές και φτωχές, απομονωμένες αγροτικές κοινότητες, όπου δεν έχει δοθεί καθόλου ή σχεδόν καθόλου φαρμακευτική βοήθεια παρά τις μεγάλες ανάγκες. Μετά την ιδιωτικοποίηση όλων σχεδόν των νοσοκομείων, τα φάρμακα στο Σαλβαδόρ θεωρούνται είδος πολυτελείας και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων δεν έχει πρόσβαση.

Η κατάσταση στον τομέα της Υγείας στο Σαλβαδόρ είναι πολύ άσχημη, οι παροχές μετρημένες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, εξαιρετικά ακριβές. Επιπλέον, οι άνεργοι δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση και, επομένως, δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ειδικά οι κάτοικοι των μικρών απομονωμένων αγροτικών κοινοτήτων, σπάνια μπορούν να καταφύγουν πια στα μεγάλα νοσοκομεία.

Η διανομή των φαρμάκων έγινε από την οργάνωση, με την οποία η ΕΕΔΔΑ συνεργάζεται στενά από το 1988 και με τη βοήθεια δύο μελών της ΕΕΔΔΑ που πήγαν γι' αυτό το σκοπό στο Σαλβαδόρ. Επίσης, παραδόθηκαν και φάρμακα βάρους 100 κιλών και παιδικά ρούχα που είχαν συγκεντρωθεί από μαζικές οργανώσεις και απλό κόσμο, ύστερα από κάλεσμα της ΕΕΔΔΑ.

Η ΕΕΔΔΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για βοήθεια στο λαό του Σαλβαδόρ και, γενικά, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και κάνει έκκληση στον ελληνικό λαό να συνεισφέρει σ' αυτήν την προσπάθεια.

Ο αριθμός λογαριασμού είναι: Εθνική Τράπεζα, 116/296074-55.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ