Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Ενοπλα επεισόδια και παραμονή του ΝΑΤΟ...

ΣΚΟΠΙΑ.-

Ανεξιχνίαστα παραμένουν τα δύο ένοπλα επεισόδια που σημειώθηκαν μέσα στο τελευταίο 48ωρο σε οδικές αρτηρίες του Τετόβου, με αποτέλεσμα έναν σοβαρά τραυματία, αλλά και τη νέα τροφοδότηση της έντασης στην περιοχή της βορειοδυτικής ΠΓΔΜ...

Σύμφωνα με σχετικές χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ζόρνα Τανέφσκι, ένας ενήλικας, που οδηγούσε ΙΧ αυτοκίνητο, τραυματίστηκε σοβαρά αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν μία ομάδα άγνωστων οπλοφόρων άνοιξε πυρ εναντίον του. Το συμβάν σημειώθηκε σε οδική αρτηρία που συνδέει τις βορειοδυτικές πόλεις του Τετόβου και του Γκόστιβαρ. Ο Τανέφσκι πρόσθεσε πως ο τραυματίας οδηγός, κάτοικος του Τετόβου, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, υποφέροντας από σοβαρό τραύμα στα κάτω άκρα.

Δεν είναι, όμως, το μόνο του είδους ένοπλο επεισόδιο στη συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας των Σκοπίων, «Βεστ», αργά το βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι πυροβόλησαν έναν οδηγό ΙΧ σε δρόμο του χωριού Ζέλζινιο, δίχως ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός.

Επιπλέον, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες, δήλωσε πως προχτές άγνωστοι έριξαν δύο αντιαρματικές ρουκέτες σε μικρή εργοστασιακή μονάδα ιδιοκτησίας Αλβανού απ' το χωριό Ντόνγιε Πάλτσιστε του Τέτοβου. Ο ίδιος αξιωματούχος που ανέφερε το συμβάν κατέληξε, λέγοντας πως «οιαδήποτε έρευνα για την εξιχνίαση του περιστατικού είναι αδύνατη, εξαιτίας της επισφαλούς κατάστασης και του πυκνού χιονιού που επικρατεί στην περιοχή». Απ' το περασμένο φθινόπωρο έως και σήμερα, με δεδομένες τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί με στόχο την επαναφορά της ομαλότητας στη χώρα, οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο μόνον τα 47 απ' τα 100 χωριά που είχαν θέσει πέρσι υπό τον έλεγχό τους οι Αλβανοί αυτονομιστές αντάρτες του «ΟΥΤΣΕΚΑ»...

Περί παράτασης ΝΑΤΟικής αποστολής

Την παράταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ για τρεις ακόμη μήνες ζήτησε χτες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι, καθώς η επίσημη εντολή της ΝΑΤΟικής αποστολής «ΤΑΣΚ ΦΟΡΣ ΦΟΧ» (TFF) λήγει στις 26 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα στείλει έως σήμερα σχετική επιστολή στο ΝΑΤΟ, ζητώντας την παράταση εντολής της αποστολής ΤFF, ενώ το όλο ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος αύριο (Παρασκευή), οπότε αναμένεται στα Σκόπια ο γγ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον. Πάντως, πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως το αίτημα των Σκοπίων προβλέπεται να ικανοποιηθεί με προθυμία απ' τους ΝΑΤΟικούς αξιωματούχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ