Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΜΑΘΙΑ
«Πλυντήρια» ρουσφετιού τα δυσπρόσιτα σχολεία

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για ρουσφετολογικά όργια

Φαίνεται πως τα Βραγκιανά Καρδίτσας δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο ρουσφετολογικού οργίου. Μετά την αποκάλυψη του «Ρ» για το Γυμνάσιο Βραγκιανών, όπου αντιστοιχούν 40 καθηγητές σε 11 μαθητές, με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ Ημαθίας αποκαλύπτει ότι στο Γυμνάσιο Ριζωμάτων Ημαθίας και σε άλλες υπηρεσίες, το όργιο των ρουσφετολογικών «τακτοποιήσεων» δίνει και παίρνει.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ καταγγέλλει ότι στο Γυμνάσιο Ριζωμάτων, οι μαθητές είναι περίπου 70, και πέρσι ήταν γραμμένοι στις μισθοδοτικές καταστάσεις 34 εκπαιδευτικοί. Φέτος αποσπάστηκαν 7 και ήρθαν άλλοι 17! Συνολικά μισθοδοτούνται 44 εκπαιδευτικοί, ανάμεσά τους και ένας καθηγητής γαλλικής γλώσσας η οποία όμως δε διδάσκεται στο συγκεκριμένο σχολείο!

Ετσι ένα μέρος των εκπαιδευτικών εργάζεται σε δύσκολες συνθήκες ενώ κάποιοι δε γνωρίζουν καν πού βρίσκεται το συγκεκριμένο σχολείο, καθώς πολλοί από αυτούς πήραν απόσπαση σε Διευθύνσεις, επωφελούμενοι από τα 9 (9+2) μόρια των Ριζωμάτων.

Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια σχολεία αλλά και υπηρεσίες που λειτουργούν σαν «πλυντήρια» για την ικανοποίηση ρουσφετολογικών υποχρεώσεων των εκάστοτε κυβερνώντων. Ενδεικτικά αναφέρει, ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και στα γραφεία έχουν αποσπαστεί ρουσφετολιγικά τουλάχιστον 23 εκπαιδευτικοί και άγνωστο πόσοι ακόμα στα ΙΕΚ και σε άλλες υπηρεσίες. Ενδεικτικό είναι ακόμα, πως μέχρι και την περασμένη βδομάδα κατέφθαναν στα σχολεία αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί (Γυμναστές, Θεολόγοι, καθηγητές Αγγλικών) και οι διευθυντές δεν ήξεραν πώς να τους αξιοποιήσουν. Οπως σημειώνει: «Ολοι αυτοί κατά κανόνα προέρχονται από δυσπρόσιτα σχολεία, τα οποία ενδεχομένως να έχουν σήμερα έλλειψη προσωπικού... και δεν είναι γνωστό αν και τι υπηρεσίες προσφέρουν».

Η ΕΣΑΚ επισημαίνει την ευθύνη του ΥΠΕΠΘ και καλεί τους εκπαιδευτικούς να είναι σε εγρήγορση, για να αποκρούσουν αυτά τα φαινόμενα και τα όσα ενδέχεται να ακολουθήσουν..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ