Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ - ΗΛΠΑΠ
Στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο

Με στάση εργασίας σήμερα, από την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι τις 7 μ.μ., αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), στις αυθαίρετες αποφάσεις της διοίκησης της εταιρίας για διαρκείς αλλαγές στις βάρδιες.

Σε στάση εργασίας 12 μεσημέρι - 3 μ.μ. προχωρούν αύριο Τετάρτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), διαμαρτυρόμενοι για τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2005!

Το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΗΛΠΑΠ καταγγέλλει τη διοίκηση της επιχείρησης για παρελκυστική τακτική (τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν υποβληθεί από τον περασμένο Φλεβάρη), επισημαίνοντας ότι ζητά από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις μηδαμινές αυξήσεις που προτείνει. Αυξήσεις, που δεν ανταποκρίνονται κατ' ελάχιστον στο δυσβάστακτο κόστος ζωής.

Στο μεταξύ, εύλογα ερωτήματα προκαλεί η αιφνίδια «παραίτηση» του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΘΕΛ Παν. Κανελλόπουλου, που υποβλήθηκε την περασμένη βδομάδα στον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών. Επίσημα ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι ο Π. Κανελλόπουλος «υπέβαλε παραίτηση για προσωπικούς λόγους». Ωστόσο, γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στην ΕΘΕΛ, κάνουν λόγο για «αποπομπή» Κανελλόπουλου, η οποία μάλιστα συμπίπτει χρονικά με την προμήθεια 500 νέων λεωφορείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ