Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Αντίσταση και αντεπίθεση

Η κυβέρνηση της ΝΔ - συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ - προωθεί τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» σ' όλους τους τομείς της δημόσιας και κοινωνικής ζωής της χώρας, που στην ουσία είναι η κατάργηση των όποιων εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων είχαν κερδηθεί μέχρι σήμερα.

Η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της κυβέρνησης, η σκληρή, ανάλγητη, αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε απόγνωση και αγανάκτηση.

Η επίθεση της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις, στο οκτάωρο, στην κοινωνική ασφάλιση, στα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων είναι συνολική, είναι ταξική και στοχεύει στην υπηρέτηση των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας, της πλουτοκρατίας.

Η ελεύθερη οικονομία της αγοράς, ο ελεύθερος και ασύδοτος ανταγωνισμός, η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ που υιοθετείται - άκριτα μάλιστα - από την κυβέρνηση και τα κόμματα του δικομματισμού (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), είναι η πολιτική του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των χρηματιστών και τραπεζιτών που στόχο έχει την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας, τη συσσώρευση πλούτου στους ολίγους οικονομικά ισχυρούς.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, καμιά σχέση δεν έχουν με αυτές τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αντισταθεί στην ταξική πολιτική που ασκείται από τη ΝΔ και στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και αφαιρεί συνεχώς κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Δυστυχώς οι ηγετικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ κ.ά.) αντί να υπερασπιστούν τα εργατικά συμφέροντα, συναινούν, στηρίζουν, ανέχονται την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και του δικομματισμού.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν τον δικό τους ταξικό πόλο. Εχουν το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, το ΠΑΜΕ που μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, απαντά με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μαζί με όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους. Μαζί με τα άλλα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Μαζί με την αγροτιά και τους μικροβιοτέχνες. Μαζί με τους οικονομικούς μετανάστες. Μαζί με όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δέχονται στο πετσί τους τη σκληρή πολιτική της κυβέρνησης.

Στις 12 Νοέμβρη, το ΠΑΜΕ διοργανώνει Παλλαϊκό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Αντίστασης και Αντεπίθεσης. Ολοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, ΟΛΑ τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

Η μαζικοποίηση των συνδικάτων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, η συσπείρωση γύρω από τον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, αποτελεί συμβολή στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων, αποτελεί συμβολή στη συγκρότηση ενός πλατύτερου ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στον καπιταλισμό.

Η συμμετοχή στο Συλλαλητήριο, στις 12 του Νοέμβρη, αποτελεί ταξικό χρέος και καθήκον των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.


Πολύβιος ΤΣΙΡΚΑΣ
Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ, Γραμματέας ΔΗΣΕΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ (2023-02-25 00:00:00.0)
Στη μάχη για τις συγκεντρώσεις στις 4 Οκτώβρη (2014-09-30 00:00:00.0)
Σε κάθε χώρο δουλιάς το κάλεσμα (2005-09-29 00:00:00.0)
Για μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση (2005-09-25 00:00:00.0)
Επιχείρηση μετάλλαξης (2000-03-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικός «πυρετός» (1999-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ