Σάββατο 25 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 26 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ

Η εναλλαγή των κομμάτων του αστικού τόξου, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.λπ. στην κυβέρνηση, είτε με τη μορφή του ενός είτε του άλλου, με τη συμμετοχή τρίτου ή ακόμη και τέταρτου, όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα του λαού μας, αλλά τα χειροτέρεψε, με νέα μνημόνια. Αυτοί που τα επέβαλαν είχαν ως στόχο να σώσουν το κεντρικό πιστωτικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης από κατάρρευση κ.λπ. Τη «νύφη» την πλήρωσαν και την πληρώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα (άνεργοι, εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, η νεολαία και οι συνταξιούχοι).

Στο εργασιακό επίπεδο, ακόμη και μέσα στην πανδημία περιόρισαν τα εργατικά δικαιώματα, κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις, επέβαλαν μισθούς και μεροκάματα πείνας, παραπέρα «ελαστικοποίηση» της εργασίας και αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια πλουτίζοντας τους παρόχους, αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης πλουτίζοντας τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τους μονοπωλιακούς ομίλους, φτωχαίνοντας ακόμη περισσότερο τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ψήφισαν αντιλαϊκούς νόμους όλα μαζί τα κόμματα του αστικού τόξου και του ευρωμονόδρομου, συμμετέχοντας στη ληστεία του λαού μας.

Τα προαναφερόμενα καθορίζουν με σαφήνεια τη στρατηγική σύγκλιση των κομμάτων αυτών. Διαφέρουν μόνο στις τακτικές, δηλαδή στη διαχείριση των πολιτικών τους.

Απέναντι σ' αυτά βρίσκονται οι αγώνες των εργαζομένων, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Την τελευταία περίοδο κερδήθηκαν πολλοί αγώνες χάρη στην οργάνωση των εργαζομένων κ.λπ., αλλά με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, και πολλοί εργαζόμενοι ανακουφίστηκαν. Τέτοιους αγώνες έχουμε ανάγκη όλοι μας, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι φοιτητές και οι συνταξιούχοι, γιατί θέτουν τις βάσεις για μεγαλύτερες κατακτήσεις.

Για να συνεχιστούν οι αγώνες και να υπάρξουν νίκες που χρειάζεται όλη η εργατική τάξη, κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να κάνουν το μεγάλο βήμα της οργάνωσης στα σωματεία τους και της συμπόρευσης και συμπαράταξης με το ΠΑΜΕ.

Οι αγώνες αυτοί, για να γίνουν ακόμα πιο δυνατοί, απαιτούν δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή και στον λαό.

Η συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήθηκε όλα τα τελευταία χρόνια, τους «νιώσαμε στο πετσί μας» όπως λέει ο λαός μας και θα τους νιώσουμε ακόμη πιο πολύ, όποιο διπλό ή τριπλό ή τετραπλό σχήμα μετεκλογικά θα κάνουν. Μεγαλύτερη αξία θα έχει πόσο ισχυρή θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση και όσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός μας και το λαϊκό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα θα 'ρθουν οι Ανοιξες, φέρνοντας στο νου μας τον στίχο του μεγάλου Χιλιανού κομμουνιστή ποιητή, βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Πάμπλο Νερούδα:

«Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,

αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Ανοιξη να 'ρθει».

Καλώ όλους εσάς που συμφωνείτε με τα παραπάνω, ή που έχετε διαφορετικές απόψεις σε μερικά από αυτά, να συμπορευτούμε μαζί με το ΚΚΕ, για να αποτελέσουν οι επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις την παρακαταθήκη για μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση στη Βουλή και στον λαό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο της συσπείρωσης, της συμπόρευσης και της αντίστασης στην πολιτική τους.


Ανδρέας Γ. ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ
Παθολόγος,πρόεδροςτης Ελληνικής ΕταιρείαςΠροληπτικής Ιατρικής

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα(2017-10-14 00:00:00.0)
Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ(2016-02-03 00:00:00.0)
Μαζική και δυναμική η αρχή νέων αγώνων!(2012-12-11 00:00:00.0)
Μπλόκο στα χαράτσια(2011-09-21 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα(2010-08-28 00:00:00.0)
Φορομπηχτικά(2008-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ