Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φορομπηχτικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ από εδώ, το αλλάζει από εκεί αυτό το φορολογικό του νομοσχέδιο ο Αλογοσκούφης, αλλά ...πάλι χάλια είναι.

Ο,τι και να κάνει, όσες λέξεις κι αν προσθέσει, όσες ψιλορυθμισούλες κι αν διαμορφώσει, η ουσία του, βλέπετε, δεν μπορεί να αλλάξει.

Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός: Φτιάχτηκε για να γεμίσει τα ταμεία του κράτους, χωρίς να θίξει ούτε ένα ευρώ από τα υπερκέρδη των «κατεχόντων».

Οπότε, με απλά μαθηματικά, οι μόνοι που μένει να πληρώσουν είναι οι συνήθεις ύποπτοι: Μικροεπαγγελματίες, μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Το πρόβλημα, όμως, είναι πως αυτοί, ούτως ή άλλως, πληρώνουν και το «χαράτσι» αυξάνεται χρόνο με το χρόνο τόσο ώστε να μην αντέχουν άλλο.

Τα γράφουμε όλα αυτά, για να μην κουράζονται να μας λένε οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομίας αυτά τα περί «φορολογικής δικαιοσύνης» και διάφορα άλλα ψευδεπίγραφα.

Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά τι συμβαίνει και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συμφωνήσει. Πόσο δε μάλλον να νιώσει ...δικαιωμένος.

ΚΙ ΟΣΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ όλα αυτά, το μεγάλο ερώτημα για την κυβέρνηση είναι: Να διαγράψει ή όχι τον Π. Τατούλη; Ενοχλεί ο άνθρωπος; Δεν ενοχλεί...

Διότι, όταν έχεις έναν βουλευτή που γράφει ό,τι του 'ρθει στο Ιντερνετ - έστω κι αν ζητάει την αποπομπή του υπουργού Επικρατείας - δεν κάνει, εδώ που τα λέμε, και καμιά ζημιά.

Αφού τα γράψει, άλλωστε, πάει μετά στη Βουλή και ψηφίζει το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο.

Ασε που μπορεί να υπερηφανεύεται η Νέα Δημοκρατία πως έχει τόσο ...δημοκρατικό κόμμα, που όλοι μπορούν ωραιότατα να καταγγέλλονται δημόσια χωρίς πρόβλημα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ