Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κάντε τώρα το βήμα

Το ζήτημα της αλλοίωσης από την κυβερνητική παράταξη ψηφοδελτίων, σε πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή, έδωσε την αφορμή στο ΠΑΣΟΚ να σηκώσει ξανά τον κουρνιαχτό μιας αντιπαράθεσης αποπροσανατολιστικής. Η αίθουσα του Κοινοβουλίου έχει γίνει άπειρες φορές στο παρελθόν το σκηνικό σκιαμαχιών και «σκυλοκαυγάδων» για το θεαθήναι, που δεν αφορούν στα πραγματικά προβλήματα του λαού, για τα οποία συνυπεύθυνα είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συνδράμουν σταθερά και με συνέπεια την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των λαϊκών συνειδήσεων.

Υποκρισία χωρίς όρια. Η ίδια η σύνθεση του Κοινοβουλίου αποτελεί προϊόν της νόθευσης της λαϊκής θέλησης. Οι ίδιες του οι αποφάσεις, με την ψήφο της πλειοψηφίας των μελών του, αποδεικνύουν πως αν είναι «ναός» το Κοινοβούλιο, τότε είναι «ναός» της πλουτοκρατίας και της οικονομικής ολιγαρχίας, της δικής τους αστικής δημοκρατίας. Ο ναός που ευλογεί την εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, την ανέχεια και τη φτώχεια του και καθαγιάζει τα κέρδη μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών. Καμιά απ' τις πραγματικές αντιθέσεις που υπάρχουν και κραυγάζουν στην κοινωνία δεν αποτυπώνεται στο Κοινοβούλιο, ούτε σε κανέναν άλλο αστικό θεσμό. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εντός του Κοινοβουλίου μακράν απέχουν από τις αντιπαραθέσεις συμφερόντων στην κοινωνία. Εκεί όπου η αστική δημοκρατία αποκαλύπτεται: Ανισότητα και αδικία για τους πολλούς, προνόμια και χλιδή για τους λίγους.

Αν κάτι προσθέτουν τέτοια φαινόμενα, είναι αποδείξεις πως το πολιτικό σύστημα, το οποίο αυτά τα κόμματα εκφράζουν, υπηρετούν, διαχειρίζονται ή θέλουν να διαχειριστούν, έχει σαπίσει μέχρι μυελού των οστέων. Η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση γύρω από μικρότερα ή μεγαλύτερα σκάνδαλα, φαινόμενα διαφθοράς και σήψης, δεν πρέπει να πιάσει τόπο σε καμιά λαϊκή συνείδηση. Τούτη την ώρα, άλλα είναι τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τον εργαζόμενο και να τον προσανατολίζουν σωστά προς την κατεύθυνση που επιτάσσουν τα δικά του συμφέροντα. Το κρίσιμο είναι πώς θα αντιμετωπιστεί η σκανδαλώδης πολιτική, που πετσοκόβει ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που υποθηκεύει το μέλλον του λαού και των παιδιών του, που τον οδηγεί πιο βαθιά στην ανέχεια και τη φτώχεια, στην ανασφάλεια και την αγωνία για το αύριο.

Αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με «ασπιρίνες». Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που την εφαρμόζουν και την πιστεύουν, πρέπει να αποδοκιμαστούν πολιτικά. Το ίδιο και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που διακινεί την απάτη του καπιταλισμού με «ανθρώπινο πρόσωπο», αλλά και ο ΛΑ.Ο.Σ., που είναι πάντα πρόθυμος να συνδράμει το δικομματισμό.

Ο απεγκλωβισμός του λαού απ' αυτά τα κόμματα, απ' την πολιτική που συμφέρει την πλουτοκρατία, η προσέγγιση της μόνης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, αυτής του ΚΚΕ και η αποφασιστική του ενίσχυση, είναι σήμερα οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά στη μεγάλη λεωφόρο που θα οδηγήσει το λαό στη δική του εξουσία. Ενα ισχυρό, πλειοψηφικό, κίνημα όλων των δυνάμεων που πλήττονται απ' τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, η αμετάκλητη απόφαση για ανειρήνευτη ταξική πάλη μέχρι τέλους, μπορεί να οδηγήσει στη νίκη. Στη λαϊκή εξουσία, που τόσο έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ