Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΛΑΣΑΡΕΤΑΙ ΓΙΑ «ΡΟΚΦΟΡ»

ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΡΚΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ; «Πρέπει να ξεφύγουμε απ' αυτή την τελματώδη κατάσταση. Κι αυτό αφορά και την κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Η δεύτερη δεν πρέπει, εκκινούσα από την ανάγκη της να ανακάμψει δημοσκοπικά και πολιτικά / προγραμματικά, να απαξιώνει θεσμούς και να μεταβάλλει το ειδικό σε γενικό. Η κυβέρνηση διά του ίδιου του πρωθυπουργού οφείλει να δώσει στίγμα προθέσεων για υπέρβαση αυτής της κατάστασης. Κι όπου απαιτείται ας ληφθούν γενναίες - ακόμα και επώδυνες - αποφάσεις» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΑΝΑΜΟΝΗ: «Η πολιτική κρίση βαθαίνει συνεχώς και η κοινωνία συνεχίζει να αποστρέφει το βλέμμα απ' όσα διαδραματίζονται στην κεντρική πολιτική σκηνή (...) ενώ τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είναι πολλοί όσοι επιλέγουν την αναχώρηση προς την γκρίζα ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου και του άκυρου - λευκού, που αθροιστικά συγκεντρώνουν το διόλου ευκαταφρόνητο 20,4% τηρώντας στάση αναμονής και περιμένοντας ένας θεός ξέρει τι...» (το σχόλιο στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται και αντίθετα από τη γνωστή ρήση δεν καταλήγει πάντα σε φάρσα (...) η σημερινή εικόνα που βλέπει ο Ελληνας πολίτης είναι μια βαθμιαία φθορά της κυβέρνησης (...) ενώ από την άλλη, έχουμε μια χλιαρή αντιπολίτευση, που αδυνατεί να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους Ελληνες και αναλώνεται σε αψιμαχίες με video games (...) περιμένει στη γωνία το "ώριμο φρούτο" της Νέας Δημοκρατίας να πέσει» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΠΟΤΕ: «"Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές, μονόδρομος η ενότητα, σε ισχύ το συμβόλαιο του 1981 και η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη". Αυτό είναι το νέο δόγμα του Γ. Παπανδρέου, όπως διατυπώθηκε χθες» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ