Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Εντείνει την αποπροσανατολιστική ρητορεία

Αυθαίρετες ερμηνείες κατά το δοκούν προσδίδει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που τελευταία την έχουν τουλάχιστον προβληματίσει. Δημόσια, όταν αυτά ανεβαίνουν, τα κραδαίνει σαν τη δικαίωση της πολιτικής της, ενώ όταν πέφτουν αποδίδει την πτώση στο ότι δεν έχει ακόμα επεξεργαστεί και καταθέσει συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση! Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, επιμένει να πλέκει το εγκώμιο του εαυτού της σαν «το σημείο αναφοράς» των δυσαρεστημένων «πολιτών», όπως ανέφερε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, σε συνέντευξή του χτες στον Ρ/Σ «City».

Τι κι αν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δε χάνει ευκαιρία να αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν κινείται εκτός συστήματος, αλλά αντίθετα απώτερος στόχος του είναι η διαχείρισή του, συμβάλλοντας στο να παραμένουν λαϊκές δυνάμεις εγκλωβισμένες σ' αυτό, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε υποκριτικά πως θα απογοητευτεί, αν αποδειχτεί «φούσκα» «η προσπάθεια ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας να βρει μια λύση έξω από το σημερινό σύστημα». Πρόσθεσε ότι μπορεί να είναι «ένα σήμα σ' εμάς ότι περιμένουν ένα δείγμα γραφής από τον ΣΥΡΙΖΑ πιο ουσιαστικό και σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία». Αποψη που επανέλαβε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης, στο ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ», λέγοντας ότι «ο κόσμος περιμένει από εμάς ένα πληρέστερο, ολοκληρωμένο και πειστικό πρόγραμμα, ζητά από εμάς εναλλακτική πρόταση και προοπτική και για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε ακόμα πως κατανοεί την ανάγκη «που νιώθει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών» για συνεργασίες και συμπλήρωσε πως αυτό ήδη γίνεται, δηλαδή η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το «όλοι μαζί», όπως σημείωσε, «έχει προκύψει»!

Σημείωσε ακόμα πως ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ θέλουν εκλογές, γιατί για «πρώτη φορά μπαίνει σε κρίση η υπόθεση της αυτοδυναμίας», σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που τις θέλει το ταχύτερο, μια και κατά τη γνώμη του Αλ. Αλαβάνου «όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο μπορούμε να αποφύγουμε κινήσεις και μέτρα που μπορεί να είναι ανεπανόρθωτα για τον τόπο και τα οποία προσπαθεί να προωθήσει η ΝΔ».

Για την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η κάλπη διαθέτει μεταφυσικές ικανότητες και δυνατότητες, αφού μέσω αυτής θα λυθούν αυτομάτως τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον λαό. Σκόπιμα αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους πως το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να αποδυναμώσουν την κακή και δήθεν ανίκανη κυβέρνηση και να αναδείξουν μια νέα, αποσιωπώντας πως στο πλαίσιο του συστήματος η όποια κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στις βασικές και βαθιά αντιλαϊκές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα εφαρμόσει. Εξ ου και οι χτεσινές δηλώσεις του Αλ. Αλαβάνου, που ξιφούλκησε εναντίον κυβερνητικών στελεχών που «έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυθάδειας, περιφρόνησης και πρόκλησης προς την κοινωνία» και διακατέχονται από τη «λογική του πλουτισμού και του real estate», προσθέτοντας: «Αυτά τα στοιχεία είναι μια σταθερά της πολιτικής της ΝΔ. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής τους. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Αυτοί είναι οι σκοποί τους σε σχέση με την παραμονή τους στην εξουσία». Γι' αυτό, συμπλήρωσε, «η κατάσταση δεν πάει άλλο. Χρειάζονται εκλογές και πρέπει η κοινωνία να κάνει ριζοσπαστικές επιλογές σε μια νέα κατεύθυνση»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ