Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι μεσολάβησε;

To ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δε φημίζεται για τη συνέπεια των θέσεών του και τις αλλάζει ανάλογα, συχνά κινούμενος ως γνήσιο οπορτουνιστικό κόμμα, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τις θέσεις του... Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε σε ταχύτητα κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα:

Την προηγούμενη βδομάδα συζητήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας - Ρωσίας, για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου, γνωστού και ως South - Stream. Η συμφωνία υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., ο Ν. Καραθανασόπουλος, εισηγητής του ΚΚΕ ψήφισε «παρών», αναπτύσσοντας συγκεκριμένο σκεπτικό και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, την καταψήφισε επικαλούμενος περιβαλλοντικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Προχτές η συμφωνία ήρθε για κύρωση στο θερινό τμήμα και ως εκ θαύματος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ψηφοφορία άλλαξε τη θέση του και ψήφισε και αυτός «παρών» χωρίς να αιτιολογήσει την αλλαγή της στάσης του. Τι μεσολάβησε και επήλθε αυτή η αλλαγή; Τρέχα - γύρευε να βγάλεις άκρη με τον οπορτουνισμό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ