Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και με το χωροφύλακα...

Τη σύσταση αστυνομικής επιτροπής στον Νομό Αχαίας, ζητά με Ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ν. Τσούκαλης. Με πρόσχημα τις ελλείψεις προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού, ο βουλευτής υπέβαλε τη «ριζοσπαστική» πρόταση για σύσταση της αστυνομικής επιτροπής, έργο της οποίας, ανάμεσα στα άλλα, είναι «τα αστυνομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε ιδιαίτερα σημαντικές περιπτώσεις διατάραξης ή κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Τέτοια «διατάραξη» δημιούργησαν και οι Αφγανοί πρόσφυγες στην Πάτρα πριν μερικούς μήνες και αντιμετωπίστηκαν ως κοινοί εγκληματίες από τις αρχές. Φαίνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ξεχνά» πως κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η «εμπέδωση της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής - συναίνεσης στις προληπτικές και κατασταλτικές δράσεις της Αστυνομίας», όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο Π. Παυλόπουλος. Πυλώνες αυτής της συναίνεσης είναι τα τοπικά συμβούλια πρόληψης εγκληματικότητας, τα μνημόνια συνεργασίας με τις δημοτικές Αστυνομίες αλλά και οι αστυνομικές επιτροπές των νομών.

Δε γνωρίζει, άραγε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πως με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας η κυβέρνηση ενισχύει το θεσμικό κατασταλτικό πλαίσιο; Αλλωστε, η πολιτική αυτή αποτελεί υλοποίηση μιας σειράς αποφάσεων της ΕΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του ευρωμονόδρομου παρέχει αφειδώς τη ΣΥΝδρομή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ