Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
180 παιδιά έμειναν εκτός

Συνέντευξη Τύπου της δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ - Μπροστά»

Εκτός παιδικών σταθμών μένουν 180 παιδιά στο Δήμο Πάτρας, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η δημοτική παράταξη «ΠΑΤΡΑ - Μπροστά»! Την ίδια στιγμή, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς της πόλης είναι κλιμακούμενα, αρχίζουν από 14,67 ευρώ και φτάνουν μέχρι 52,82 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής και Αντρέας Αντωνόπουλος, από τους 11 Παιδικούς Σταθμούς της Πάτρας, μόλις οι 4 είναι ιδιόκτητοι και οι υπόλοιποι 7 σε ενοικιαζόμενα κτίρια, γεγονός που αναδεικνύει το σημαντικό κτιριακό πρόβλημα. Συνολικά, οι αιτήσεις έφτασαν τις 984. Δηλαδή, περίπου 2 στα 10 παιδιά, δεν πήγαν στο δημοτικό παιδικό σταθμό. «Αυτός ο μεγάλος αριθμός παιδιών μένει εκτός των παιδικών, γιατί δεν υπάρχουν οι αναγκαίες επαρκείς δημόσιες δομές», τονίστηκε στη συνέντευξη.

Να σημειωθεί ότι από το 2001 οι τότε κρατικοί παιδικοί σταθμοί μεταφέρθηκαν στην Αυτοδιοίκηση. Οπως σημείωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, «αποδεικνύεται, έτσι, στην πράξη ότι οι δήμοι, στους οποίους μεταφέρουν αυτές τις αρμοδιότητες, σκοπό έχουν να απαλλάξουν τις κυβερνήσεις από τις υποχρεώσεις τους. Το αποτέλεσμα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και αυτό θα διογκωθεί με τη νέα διοικητική "μεταρρύθμιση" του "Καποδίστρια 2", που προβλέπει επιπλέον μεταφορές αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Και κατέληξαν: «Μοναδική διέξοδος είναι η πάλη του πατραϊκού λαού για αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Η μόνη λύση, που να καλύπτει πραγματικά τις λαϊκές ανάγκες, είναι κρατικοί - δωρεάν βρεφικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά που ζουν στην πόλη μας. Να αγοραστούν όλοι οι κοινωφελείς χώροι που προβλέπονται για παιδικούς σταθμούς. Αμεσα να προχωρήσει η κατασκευή δύο παιδικών σταθμών στο Σκαγιοπούλειο και ένας παιδικός σταθμός στη Συνοικία Μακρυγιάννη, όπου υπάρχουν έτοιμα και σχετικά σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ