Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το (απελπιστικό) μπόι του

Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη έδωσαν χτες οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής της «Αυτόνομης Παρέμβασης», της παράταξης του ΣΥΝ στη ΓΣΕΕ, να δηλώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «το ΠΑΜΕ έχει αδιέξοδη πολιτική (...) έχει κοντά ποδάρια» και πως είναι «άλλο πράγμα να κάνεις κριτική και πολεμική στις πλειοψηφίες και άλλο να προωθείς διαιρέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απροκάλυπτα εκτεθειμένος στους εργαζόμενους προσπαθώντας να εκπληρώσει το καθήκον που του έχουν αναθέσει, αυτό της συκοφάντησης του ΠΑΜΕ.

Το πόσο «αδιέξοδη» είναι η πολιτική του ΠΑΜΕ, φαίνεται από τις μάχες που δίνει και την αποτελεσματικότητά τους, είτε αυτές αφορούν την ανάκληση απολύσεων, είτε την υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων πολύ πάνω από αυτή της ΓΣΕΕ, είτε άλλες κατακτήσεις που σχετίζονται με την καθημερινή μάχη για το μεροκάματο, τα ένσημα, την καταβολή δεδουλευμένων. Για όλα τα παραπάνω βέβαια, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάνει συνειδητά την... πάπια, επειδή η πραγματικότητα δεν τον βολεύει και εκθέτει την τακτική του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γιατί η κυριαρχία των δυνάμεων της συναίνεσης που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στο συνδικαλιστικό κίνημα, όντας και ο ίδιος εκφραστής του πιο επικίνδυνου οπορτουνισμού, έχει φορτώσει τους εργαζόμενους με ένα κάρο δεινά. Εχει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο αποδείξει τον αντεργατικό της χαρακτήρα.

Οσο για το πού φτάνουν τα «ποδάρια» αυτής της δράσης του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά και από πρώτο χέρι ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο έχει καταφέρει να ριζώσει σε χώρους και κλάδους όπου οργιάζουν η εργοδοτική τρομοκρατία και οι κάθε είδους μηχανισμοί, αλλά επιπλέον κερδίζει με το πλαίσιό του ολοένα και περισσότερες εργατικές συνειδήσεις και δυνάμεις. Αυτό είναι που τους τρομάζει, γι' αυτό και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα, να τη διαστρεβλώσουν. Ακριβώς επειδή επιδιώκουν όλοι μαζί - ΠΑΣΚίτες, ΔΑΚίτες, ΣΥΝασπισμένοι - την «ενότητα» που υποτάσσει τους εργαζόμενους, τα αιτήματα και τις ανάγκες τους στη στρατηγική του κεφαλαίου. Γι' αυτό επιτίθενται στο ΠΑΜΕ που τους χαλάει τη σούπα. Εξ ου και οι ξαναζεσταμένες (και επετειακές ενόψει κινητοποιήσεων) συκοφαντίες περί διάσπασης.

Αλλά μια και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έριξε στην κουβέντα εκφράσεις όπως «κοντά ποδάρια», ας δούμε τι λέει η ίδια η «Αυτόνομη Παρέμβαση» στο προσχέδιο των θέσεων για την 3η Συνδιάσκεψη που διοργανώνει στις 1 και 2 Νοέμβρη: «Το πιο σημαντικό όμως πρόβλημα της παράταξης είναι ότι γέρνει λόγω δύναμης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ είναι απελπιστικά αδύναμη στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και αποτελεί ζήτημα τιμής για όλους μας να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα». Είναι γνωστό στους εργαζόμενους ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύει τον ίσκιο με το μπόι του. Αυτό που επιπλέον ομολογεί τώρα ο ίδιος ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το πραγματικό του μπόι είναι «απελπιστικά» μικρότερο από τον ίσκιο που προσπαθεί να παρουσιάσει...


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ