Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ
Πάλη με κάθε μορφή ενάντια στο έγκλημα

Μαζική και γεμάτη παλμό η χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα. Με κόκκινη μπογιά γέμισαν το υπουργείο Απασχόλησης οι ταξικές δυνάμεις, συμβολίζοντας το αίμα των χιλιάδων νεκρών εργατών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Η μαζικότητα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα έδωσαν τον τόνο στη χτεσινή πανεργατική συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με πορεία προς τη Βουλή, σε συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών του ταξικού κινήματος απ' την πρώτη στιγμή που διέρρευσε το πόρισμα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Η εργατική τάξη διαδήλωσε ότι έχει δύναμη. Οτι ο πόλεμος με κάθε μορφή πάλης ενάντια στην κυβέρνηση, ενάντια σε όλα τα κόμματα και τις δυνάμεις που στηρίζουν το νέο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, έχει ήδη κηρυχτεί. Στην κινητοποίηση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πόρισμα για τα ΒΑΕ «αποσκοπεί στη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων, έχει σαν απώτερο σκοπό την κατάργηση του ίδιου του θεσμού», σημείωσε, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, η Εφη Πετροπούλου, γραμματέας του Συνδικάτου Φαρμάκου Αθήνας, απευθύνοντας ειδικό κάλεσμα ξεσηκωμού στους νέους και τις γυναίκες. «Πρόκειται για ένα ζήτημα, που, μαζί με το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, συνιστά αποφασιστικό παράγοντα για την καθημερινή ζωή και το βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης», τόνισε αναφερόμενος τις συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας, συνολικά στους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των εργαζομένων, ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. «Απαντάμε επιθετικά!», κατέληξε, μεταξύ άλλων, δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσει η πορεία.


Μετανάστες και Ελληνες εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους διαδήλωσαν συγκροτημένα και με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, πίσω από τα πανό των ταξικών συνδικάτων. «Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ»! «Αυτή η πολιτική σκοτώνει τους εργάτες, φέρνει κέρδη στους κεφαλαιοκράτες», ακούστηκε σ' όλο το κέντρο της Αθήνας.

Ανηφορίζοντας τη Σταδίου, οι διαδηλωτές έχυσαν κόκκινη μπογιά έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, συμβολίζοντας το αίμα των εργατών, που καθημερινά χάνουν τη ζωή και την υγεία τους στο βωμό του κέρδους. «Δεσμευόμαστε, όλα τα συνδικάτα, ν' αξιοποιήσουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, να πάμε σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουμε την πάλη. Να τους δυσκολέψουμε, να τους εμποδίσουμε!», ήχησε απ' την ντουντούκα, πριν η πορεία συνεχίσει μέχρι το Σύνταγμα κι από εκεί στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ