Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ... στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ

Αποκαλυπτικός για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το κόμμα του, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και για τις θέσεις του στα ζητήματα του Τουρισμού αλλά και τον προωθούμενο «Καποδίστρια 2» ήταν, προχτές σε συνέντευξή του στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Αλέκος Αλαβάνος. Διαπίστωσε... ότι ο τουρισμός που έχει αναπτυχθεί στην Κρήτη (μόνο;) έχει στόχο το άμεσο κέρδος και την υπερίσχυση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου! Ως λύση στο πρόβλημα, ο Αλ. Αλαβάνος πρότεινε: «Σοβαρές ποιοτικές παρεμβάσεις για τη μακροχρόνια επιβίωση, για τη συμβίωση με το περιβάλλον, για τη στήριξη μικρών και μεσαίων μονάδων, για την προώθηση δράσεων τουρισμού, καθώς και για την επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου».

Μόνο που απέφυγε να μας πει πώς θα γίνουν αυτά και πώς θα αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες; Πώς τα λαϊκά στρώματα που αδυνατούν, πλέον, και για λίγες μέρες να πάνε σε διακοπές, λόγω της ακρίβειας και της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων και των οπαδών του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουν διακοπές. Κι αυτό ενώ, ταυτόχρονα, επεκτείνεται η ασυδοσία με τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό πακέτο των πολυεθνικών. Αλλά, έτσι είναι η καλή ΕΕ που ομνύει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...

Ποιο αποκαλυπτικός, όμως, ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος σχετικά με την αντιδραστική διοικητική μεταρρύθμιση, τον «Καποδίστρια 2». Οπως διαβάζουμε στην τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης «Πατρίς»: Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, αναγκαίος κρίνεται ο χρόνος για συζήτηση, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να υιοθετηθούν διαδικασίες συναίνεσης ανάμεσα στους διάφορους δήμους, αλλά και να επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

«Αν δε γίνουν όλα αυτά, δεν πρόκειται να μπορέσει να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου», υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος, προσθέτοντας: Θεωρούμε ότι χρειάζεται παράλληλα συνένωση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που θα συζητηθούν και θα συμφωνηθούν. ...(και) αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρήσει στην ίδια κατεύθυνση που βρίσκεται σήμερα κι επιχειρήσει να περάσει αυτό το νομοσχέδιο χωρίς κατεύθυνση και κριτήρια, χωρίς αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα καταψηφίσει αυτή τη λογική, αλλά θα προσπαθήσει να κινήσει και τις διαδικασίες οργάνωσης κινημάτων εναντίον της.

Ενθερμος οπαδός του «Καποδίστρια 2», όπως και του «Καποδίστρια 1», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο να περάσει με συναίνεση και κάποια κριτήρια. Λες και δε γνωρίζει ότι πρόκειται για αντιδραστική μεταρρύθμιση της ΕΕ που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ με σκοπό να φορτώσει και νέα βάρη στο λαό. Αυτό κι αν δεν είναι... πραγματική αντιπολίτευση με μπαλώματα...


Λ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ