Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
Δεσμεύσεις για ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης
  • Η σφοδρή επίθεση στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα το κυρίαρχο «μήνυμα» του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη
  • Αστείες δικαιολογίες και σαθρά επιχειρήματα για να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων

Ξεκάθαρες δεσμεύσεις και σαφείς εγγυήσεις για ένταση των ρυθμών της αντιλαϊκής επίθεσης θα προσφέρει στην πλουτοκρατία ο Κ. Καραμανλής από τη ΔΕΘ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων.

Το μήνυμα που θα στείλει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο συμπυκνώνεται στην «επίδειξη αποφασιστικότητας» να προωθήσει το προσεχές διάστημα τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα και με όλα τα μέσα. Η «ατζέντα» είναι γνωστή και οι πολιτικές έχουν ήδη δρομολογηθεί με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τη σφοδρή επίθεση στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Η «δουλειά» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι να προσπαθήσει να πείσει ότι είναι μονόδρομος, επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες και σαθρά επιχειρήματα όπως η «διεθνής κρίση» και η δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η αλήθεια είναι ότι στην προσπάθεια αυτή έχει πολύτιμους συμμάχους και συμπαραστάτες το ΠΑΣΟΚ και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που συμμερίζονται τις «αξίες» του ευρωμονόδρομου.

Ο Κ. Καραμανλής θα επαναβεβαιώσει τη στοχοπροσήλωσή του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «διεθνής κρίση», προσφέροντας γην και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο. Ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων, «Ολυμπιακής», ΟΣΕ, υποδομές (ΣΔΙΤ) είναι στην «πρώτη γραμμή», ενώ ταυτόχρονα προωθείται η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Θα υπερασπιστεί την «αναγκαιότητα» της νέας φοροεπιδρομής, του αποχαρακτηρισμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών, ενώ θα δείξει αποφασιστικότητα για να προχωρήσει η υλοποίηση του «Καποδίστρια 2». Αναπόσπαστο στοιχείο της αποφασιστικότητας είναι το μήνυμα για «σύγκρουση με τις συντεχνίες» και η επίδειξη πυγμής απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων.

Μοιράζοντας ξανά υποσχέσεις και ψίχουλα προς τους «οικονομικά ασθενέστερους» θα προσπαθήσει να εξωραΐσει τη βάρβαρη πολιτική και να διασώσει τις μάσκες κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης. Θα «πουλήσει» ξανά τις αυξήσεις - εμπαιγμό στο ΕΚΑΣ και τις αγροτικές συντάξεις, ενώ θα εξαγγείλει για πολλοστή φορά τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης... Φυσικά δε θα λείψουν τα μηνύματα προς τους εσωκομματικούς «διαφωνούντες» και οι συνήθεις πλέον διακηρύξεις για σύγκρουση με τα φαινόμενα διαφθοράς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ