Σάββατο 25 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 26 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Δεκάδες οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για την προστασία του λαού

Δεκάδες είναι οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ στα τρία αυτά χρόνια που ο λαός ταλαιπωρείται από τις εγκληματικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ολο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κλάδος εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών, τμήμα νεολαίας που να μη βρήκε στο ΚΚΕ τον πιο συνεπή συμπαραστάτη του απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, που να μη βρήκε μέσω του Κόμματος το κανάλι που έψαχνε ώστε να μεταφέρει την κραυγή αγωνίας του.

Πάντα στην πρώτη γραμμή για την ανάδειξή τους, τη διεκδίκηση λύσεων, τη μεταφορά τους στη Βουλή με Ερωτήσεις, Επερωτήσεις, Αναφορές κ.λπ., το ΚΚΕ δεν έλειψε ούτε ώρα από το πλευρό του λαού. Μια δράση δίχως διάλειμμα, στον αντίποδα της γραμμής των άλλων κομμάτων, που έψαχναν τρόπους να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να βάλουν φρένο στην αγωνιστική διεκδίκηση, να δώσουν άλλοθι συναίνεσης στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Από τον πρώτο μήνα που φάνηκε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ο λαός μπαίνει σε ένα ατέλειωτο σπιράλ ραγδαίας υποβάθμισης της υγείας του και μεγάλης ανασφάλειας, το ΚΚΕ καταθέτει δύο Επίκαιρες Ερωτήσεις στη Βουλή: Για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και για την επίταξη των υποδομών των επιχειρηματιών στην Υγεία. Τον ίδιο μήνα φέρνει στη Βουλή Ερώτηση για την κατάσταση στα γηροκομεία, προειδοποιώντας ότι χρειάζονται έκτακτα μέτρα για τους φιλοξενούμενους σε αυτά, κάτι που αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο μερικούς μήνες αργότερα.

Σταδιακά το Κόμμα, αφού είναι σε διαρκή επαφή με τους υγειονομικούς και τους φορείς τους, μαζεύει εικόνα από σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ειδικά τα μεγαλύτερα, που συγκεντρώνουν και τον μεγαλύτερο φόρτο. Με επανειλημμένες παρεμβάσεις του αποκαλύπτει το έγκλημα διαρκείας που συντελείται χρόνια τώρα, από την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση στις υπηρεσίες τους, και με τα στοιχεία που καταθέτει για κάθε νοσοκομείο στη Βουλή κατεδαφίζονται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί «ενίσχυσης» των νοσοκομείων με προσωπικό και μέσα, που βέβαια δεν ήρθαν ποτέ. Ακόμα, πραγματοποιεί παρεμβάσεις για τους υγειονομικούς που βρέθηκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, απαιτώντας την απόσυρση του αντιεπιστημονικού αυτού μέτρου της κυβέρνησης.

Το Κόμμα μεταφέρει στη Βουλή διαρκώς κάθε καταγγελία, κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, ακόμα και από συγκεκριμένους χώρους δουλειάς. Για την κατάσταση στις ιδιωτικές δομές Υγείας, για τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς.

Ειδικά δε για τον Πολιτισμό και το Θέαμα - Ακρόαμα, με τους χιλιάδες καλλιτέχνες να είναι σε απόγνωση, αφού μένουν χωρίς εισόδημα λόγω των περιοριστικών μέτρων, το ΚΚΕ καταθέτει απανωτές Ερωτήσεις, Αναφορές κ.λπ.

Ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η επιμονή του Κόμματος στην απαίτηση από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τον επαναπατρισμό των ναυτεργατών που λόγω των μέτρων καραντίνας μένουν για μήνες στα βαπόρια, τους απαγορεύεται η αποβίβαση ή η αντικατάστασή τους από άλλα πληρώματα, καθώς οι μεταφορές έχουν «παγώσει».

Επίσης για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, τους ξεναγούς κ.λπ., που μένουν χωρίς δουλειά και χρειάζονται έκτακτα μέτρα στήριξης.

Στην κοινοβουλευτική δράση του Κόμματος ξεχωρίζουν οι διεκδικήσεις για μέτρα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, ακόμα και για τις ΑΕΝ.

Ακόμα, το ΚΚΕ απαιτεί μέτρα για τους στρατευμένους, ύστερα από επιστολές τους που αποκαλύπτουν το χάλι που επικρατεί στα στρατόπεδα και τις συνθήκες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα αλλάξει κάτι αν το ΚΚΕ εκλέξει περισσότερους βουλευτές;(2023-04-27 00:00:00.0)
Με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Εβρου(2020-06-18 00:00:00.0)
Σταθερά στο πλευρό τους το ΚΚΕ(2020-05-09 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης στο ΚΘΒΕ(2019-01-18 00:00:00.0)
Μέτρα για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ με διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας(2015-12-04 00:00:00.0)
Θα αποζημιωθούν οι ζημιές από το πράσινο σκουλήκι;(2011-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ