Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΝΑΟΥΣΑΣ»
Διαδήλωσαν το δικό τους «ΟΧΙ»

Καταχειροκροτήθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων και απολυμένων της πόλης στην παρέλαση για την 28η του Οκτώβρη

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Νάουσας μπαίνουν στην παρέλαση πίσω από τα παιδιά τους

Motion Team

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Νάουσας μπαίνουν στην παρέλαση πίσω από τα παιδιά τους
Μέσα από Γενική Συνέλευση σήμερα το απόγευμα οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας» θα αποφασίσουν τις μορφές δράσης για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων «Β» και «Ολυμπιακή». Παράλληλα συνεχίζουν την πανεξόρμηση ενημέρωσης όλου του λαού της Νάουσας και τη συγκέντρωση υπογραφών συμπαράστασης στον αγώνα τους. Εναν αγώνα οδηγητή για τον εργαζόμενο λαό και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, γιατί προβάλλει την ανάγκη της συντονισμένης πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Αυτό το δρόμο έδειξαν οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας», και την Παρασκευή 28 Οκτώβρη, όταν παρέλασαν υψώνοντας τα σύγχρονα ΟΧΙ του εργαζόμενου λαού, που σήμερα δίνει μάχη ενάντια στον πόλεμο που εξελίσσεται καθημερινά σε βάρος των δικαιωμάτων του. Είπαν ΟΧΙ στη μισή ζωή, ΟΧΙ στο κλείσιμο των εργοστασίων, ΟΧΙ στον αφανισμό των αγροτών, ΟΧΙ στη φτώχεια. Φώναξαν ξεκάθαρα ΟΧΙ στα προγράμματα επιδότησης της εργοδοσίας. Είπαν ΝΑΙ στη ζωή, ΝΑΙ στη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, ΝΑΙ στην ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων» παρέλασαν, αμέσως μετά από τα παιδιά τους. Με βήμα σταθερό, σήκωσαν ψηλά τα πανό, έβαλαν μπροστά τις πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα, έδειξαν το δρόμο για να έρθει πιο κοντά το μέλλον που ονειρεύονται με σταθερή δουλιά και μόρφωση, για τους ίδιους, για τη νεολαία, τα παιδιά που αύριο θα μεγαλώσουν: «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «αγώνας ταξικός θα είναι η απάντηση από εδώ κι εμπρός». Το χειροκρότημα που συνόδευε τους απολυμένους στην παρέλασή τους, ήταν αδιάκοπο, δυνατό, σαν να «φώναζε» συνεχίστε.

Σ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης, εργάτες από άλλους κλάδους δουλιάς, κρατούσαν το πανό του Εργατικού Κέντρου Νάουσας που αποκάλυπτε την ανίερη συμμαχία της εργοδοσίας με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Κυβέρνηση και κεφάλαιο κλείσανε: 1986 την ΥΦΕΝ, 1991 τη ΒΕΤΛΑΝΣ και την ΠΕΛΛΑ, 2003 το ΒΕΡΜΙΟΝ, 2004 την ΤΡΙΚΟΛΑΝ, 2005 το "Β" και την "Ολυμπιακή"». Συνολικά από τα εργοστάσια που έκλεισαν σε Κυβωτοποιία - Ιματισμό - Διαλογή - Ψύξη, έχασαν τη δουλιά τους 3.500 εργαζόμενοι.

Αυτή η πολιτική θα συνεχίζεται όσο το κουμάντο έχουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ όπως και προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ, θα εξακολουθούν από τη μία να μοιράζουν προνόμια, επιδοτήσεις και «θαλασσοδάνεια» στους Λαναράδες και από την άλλη, να τους δίνουν πράσινο φως για να κλείνουν τα εργοστάσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ