Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Νέοι αγωνιστικοί σταθμοί

Στο συνέδριο της ΟΕΚΙΔΕ στις 5 και 6 Νοέμβρη και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στρέφουν το βλέμμα τους οι εργάτριες

Η Ζεϊνέπ Καραντεμίρ χαιρετίζει τη Γενική Συνέλευση των εργατριών της «Σεξ Φορμ»
Η Ζεϊνέπ Καραντεμίρ χαιρετίζει τη Γενική Συνέλευση των εργατριών της «Σεξ Φορμ»
Η ισχυροποίηση της ταξικής τους Ομοσπονδίας, μέσα από το Συνέδριο της ΟΕΚΙΔΕ που θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Νοέμβρη, αλλά και η προετοιμασία για τις εκλογές στο κλαδικό Συνδικάτο, που θα γίνουν μέσα στο μήνα, είναι το βασικό ζητούμενο για τις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», που συνεχίζουν για δέκατη κατά σειρά βδομάδα την επίσχεση εργασίας. Η ίδια η πορεία του αγώνα τους έχει αναδείξει ότι η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων που έθεσαν το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μπροστάρηδες σ' αυτόν απ' την πρώτη κιόλας στιγμή, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα και την προοπτική της πάλης όλων των εργαζομένων του κλάδου.

Αλλωστε, όπως υπογραμμίστηκε στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση, οι ίδιες οι εργάτριες που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της εργοδοτικής ασυδοσίας και με το αγωνιστικό τους πείσμα, αποκαλύπτουν την αναγκαιότητα αντίστασης και ανυποταγής στην πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο, έχουν τη δική τους θέση στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 του Νοέμβρη.

Ξεχωριστή στιγμή στη χτεσινή Γενική Συνέλευση ήταν ο χαιρετισμός της 55χρονης Ζεϊνέπ Καραντεμίρ, μητέρας 3 πρώην πολιτικών κρατουμένων και απεργών πείνας στα «Λευκά Κελιά» της Τουρκίας που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Ελλάδα προσκεκλημένη της ΟΕΚΙΔΕ. «Εγώ έχασα τον ένα γιο μου σ' ένα κελί, απεργός πείνας ήταν, συνέχιζε τον αγώνα πιστός στα ιδανικά του, παρά τα βασανιστήρια... Απ' τις οικογένειες που είχαμε την πίκρα της πρόωρης απώλειας των παιδιών μας, θέλω να μεταφέρω την αλληλεγγύη μας σε σας που αγωνίζεστε... Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αλληλεγγύη που κι ο δικός σας λαός έχει δείξει στον αγώνα μας ενάντια στα λευκά κελιά...»

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» εξέφρασε χτες η δημοτική παράταξη «Αριστερό Σχήμα Ιλίου», προσφέροντας ως οικονομική ενίσχυση 185 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ