Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αμετάβλητη κατάσταση

Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι Ξάνθη και Ολυμπιακός

Ο σκόρερ της Ξάνθης, Λουτσιάνο

Eurokinissi

Ο σκόρερ της Ξάνθης, Λουτσιάνο
Αναμενόμενα ή λογικά, όχι όμως απολύτως δίκαια - βάσει απόδοσης των φαβορί - μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα, στις κυριότερες συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής. Οι πρωτοπόροι κέρδισαν και έτσι τίποτα δεν άλλαξε στα «ψηλά πατώματα». Κάτι που (πιθανο) σίγουρα θα συμβεί την επόμενη αγωνιστική. Αφού η - μόνη πρώτη - Ξάνθη, θα αντιμετωπίσει, εκτός έδρας, τον - κατά ένα πόντο ακόλουθό της - Ολυμπιακό. Πάντως, το διήμερο - που ήδη διανύουμε - το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στα εκτός Ελλάδας δρώμενα (Τσάμπιονς Λιγκ).

Συνηθισμένη στα ψηλά - «ακριτική» γαρ - η Ξάνθη, δε δείχνει να ...ζαλίζεται από την πρωτιά. Κέρδισε, χωρίς πάντως να παρουσιάσει την εικόνα προηγουμένων αγώνων, και τη Λάρισα και εξακολουθεί ν ' απολαμβάνει τη «μοναξιά της κορυφής». Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο α' ημίχρονο αλλά την έχασαν, στην επανάληψη. Γεγονός που (σε συνδυασμό με άλλα) οδήγησε τον τεχνικό της, Γ. Μαντζουράκη, να επισημάνει χτες (στο ραδιοσταθμό «ΣΠΟΡ FM»): «Εμένα με ενδιαφέρει να είναι η ομάδα προσγειωμένη, αυτή τη στιγμή χτίζουμε νοοτροπία. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκτήσουμε δυναμική και σταθερότητα και κυρίως νοοτροπία σε όλη την πορεία μας στο πρωτάθλημα». Οσο για τους φιλοξενούμενους - που θα μπορούσαν να αποσπάσουν κάτι περισσότερο - διαμαρτύρονται (δικαίως, ως ένα σημείο) για κάποιες αποφάσεις του διαιτητικού τρίου. Οχι, πάντως, για το γκολ.

Κέρδισε αλλά (ξανά) δεν έπεισε. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με το τρίποντο από την Καλαμαριά, αλλά δε θα πρέπει τα στελέχη του να είναι ικανοποιημένα, παρά από δύο στοιχεία. Την ουσία (διατηρήθηκε δεύτερος, ένα βαθμό πίσω από την Ξάνθη) και την αντίδραση (όταν ισοφαρίστηκε). Την πρώτη νίκη σε ντέρμπι, φέτος, πέτυχε προχτές ο Παναθηναϊκός. Και αυτό είναι το μόνο στοιχείο που πρέπει να κρατήσει, γιατί η (στο μεγαλύτερο μέρος) εμφάνιση και νοοτροπία του ήταν προβληματικές. Παρότι έβαλε νωρίς το γκολ και είχε υπέρ του την ψυχολογία, «κάθισε». Οι τριφυλλοφόροι έδειχναν να έχουν το μυαλό στην Ισπανία. Και δεν το πλήρωσαν για δύο λόγους. Αφ' ενός τον εξαιρετικό Γκαλίνοβιτς και αφ' ετέρου τις κακές επιλογές των παιχτών του ΠΑΟΚ. Βαθμούς και (τις λιγοστές καλές) εντυπώσεις μοιράστηκαν Ατρόμητος και Αιγάλεω, στο συνοικιακό ντέρμπι. Παρά τα οικονομικά προβλήματα (που οδήγησαν παίχτες και τεχνικό τιμ, σε ημερήσια αποχή από προπόνηση) ο Ηρακλής κέρδισε. Στις καθυστερήσεις έχασε ο ΟΦΗ τη νίκη ή κέρδισε ο Ιωνικός την ισοπαλία. Την πρώτη της νίκη, πανηγύρισε η Καλλιθέα.

Η ΑΕΚ, αποδίδοντας - κατά διαστήματα - αρκετά καλό ποδόσφαιρο, κέρδισε το Πανιώνιο 2 - 0. Τα γκολ πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος (9') και Σοάρες (86').

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ...ευρωπαϊκή στήριξη (2010-06-06 00:00:00.0)
Χωρίς άγχος (2006-10-21 00:00:00.0)
Το ντέρμπι της βίας (2004-04-20 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκή πτήση για ΠΑΟΚ (2001-01-16 00:00:00.0)
Απόρθητες έδρες (1998-09-22 00:00:00.0)
Νίκη με απώλειες (1996-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ