Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Απόρθητες έδρες

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΟ. Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό σηματοδότησε την παρθενική του ήττα στο πρωτάθλημα και αντίστοιχα για τον ΠΑΟΚ την πρώτη νίκη στη διοργάνωση. Τ' άλλα δύο μέλη του πάλαι ποτέ ΠΟΚ, δηλαδή ΑΕΚ, Ολυμπιακός, επικράτησαν πολύ εύκολα, μόνο που στη Ν. Φιλαδέλφεια το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις εξέδρες και τη διαμαρτυρία κάποιων φιλάθλων κατά διοίκησης, παιχτών ή και των δύο. Για μια ακόμα Κυριακή ο Ιωνικός καρδιοχτύπησε αλλά χάρη στον Αντριόλι τα κατάφερε, ενώ σε ειδικό των ισοπαλιών αναδεικνύεται ως τώρα ο Πανελευσινιακός.

Απόλυτα δίκαιη χαρακτηρίζεται η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού με το 2 - 0 μάλιστα να είναι αντιστρόφως ανάλογο της εικόνας και των ευκαιριών που είχαν οι αντίπαλοι. Ο γηπεδούχος σοβαρός και οργανωμένος ήξερε τι ήθελε και πώς θα το πάρει. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πολύ κουρασμένοι, χωρίς φαντασία και επιλογές. Αν σ' όλα αυτά προσθέσετε και το ρόλο που διαδραματίζει πάντα η συγκεκριμένη έδρα, έχετε όλες τις παραμέτρους που έκριναν το παιχνίδι.

Εκτός από τα γκολ των Κατσιαμπή με πλασέ (18), Φραντζέσκου ως είθισται με ελεύθερο χτύπημα (79) και κάποιες χαμένες ευκαιρίες, οι "ασπρόμαυροι" μνημονεύουν ακόμα ένα πέναλτι που κακώς δεν τους δόθηκε όταν ο Μίκλαντ ανέτρεψε το Νάγκμπε. Πάντως σωστά ο διαιτητής Μπίκας απέβαλε τους Γκούμα, Αργυρίου. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του και αναγκαστικά τερματοφύλακας αγωνίστηκε για περίπου 5 ο Ζαφειρίου που απέκτησε στο ενεργητικό του εκτός από την (ως τότε) εξουδετέρωση του Βαζέχα και μια θετικότατη απόκρουση.

Ανανεωμένος ο Ολυμπιακός

Μόλις 25 χρειάστηκε ο ανανεωμένος Ολυμπιακός για να ρίξει στο... κανναβάτσο του ΟΑΚΑ τον κάκιστο ΟΦΗ. Ο Μπάγεβιτς φρεσκάρισε την ομάδα ξεκινώντας με πέντε ξεκούραστους παίχτες και μέσα σε επτά λεπτά απόλαυσε τρεις παραβιάσεις της αντίπαλης εστίας Αλεξανδρής (17), Καραπιάλης (19), Γκόγκιτς (24).Γκολ και βαθμός δηλαδή.

Εκτός από τη νίκη οι πρωταθλητές έδειξαν εν γένει καλή εικόνα γι' αυτό και ο ελληνοποιημένος τεχνικός μεταξύ άλλων δήλωσε: "Το ωραιότερο παιχνίδι μας εδώ και καιρό. Στο δεύτερο ημίχρονο "καθίσαμε" λίγο αλλά δε μας έλειψαν οι ευκαιρίες". Οσο για τον ΟΦΗ οι λίγες αλλά μεστές κουβέντες του Γκέραρντ είναι ενδεικτικές: "Μόνο ο Ολυμπιακός έπαιζε, εμείς δεν υπήρχαμε. Είχαμε τεράστια προβλήματα, στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα. Γι' αυτό δεχτήκαμε τρία γκολ και θα μπορούσαμε να δεχτούμε περισσότερα".

ΑΕΚ: "Παιχνίδια" της εξέδρας

Εντός τερέν η ΑΕΚ με γκολ των Μαλαδένη (36), Νικολαϊδη (45) πήρε αυτό που ήθελε πολύ εύκολα. Μάλιστα η εντυπωσιακή παρά τη μικρή διάρκεια και πολλά υποσχόμενη (όταν θα φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης) εμφάνιση του Ιλιεφ βοήθησε περισσότερο να εξωραϊστεί το κάζο Βίτεσε. Αντίθετα η διοικητική... τρικυμία σε καμιά στιγμή δεν τέθηκε σε δεύτερη μοίρα.

Υπήρχαν πανό και φέιγ βολάν, με διάφορες υπογραφές, που κατηγορούσαν ακόμα και με "βαριές" φράσεις διοικητικά στελέχη αλλά και παίχτες. Απειλούσαν με ανάληψη δράσης, αν δεν εισακουστούν, και τάσσονταν υπέρ ενός από τους υποψήφιους "σωτήρες". Οι εσωτερικοί τριγμοί λοιπόν είναι δεδομένοι και σε εξέλιξη όπως και η κόντρα του Στεπάνοβιτς με τα ΜΜΕ. Χθες ο τεχνικός... προειδοποίησε ότι ίσως σταματήσει τις δηλώσεις καταγγέλλοντας εσκεμμένη διαστρέβλωση.

Ο Ιωνικός εκ νέου έκανε ένα παιχνίδι ντέρμπι (είχε προηγηθεί αυτό με τον Πανιώνιο) αλλά τελικά κατάφερε να το κερδίσει. Πρωταγωνιστής ξανά ο Αντριόλι που και πάλι πέτυχε χατ τρικ βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Αξιο αντίπαλο είχε τον Λέσεκ Πις που με τα δύο γκολ έδωσε στην Καβάλα το δικαίωμα να προσβλέπει στο θετικό αποτέλεσμα. Παρ' ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ η Ξάνθη κέρδισε τον Πανηλειακό, ενώ ο Πανελευσινιακός απέσπασε ισοπαλία από τον Απόλλωνα και έδωσε το δικαίωμα σε μερίδα φιλάθλων της "ελαφράς ταξιαρχίας" ν' αποδοκιμάσουν έντονα τον Κ. Αλαμάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ