Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Κατά και η ΔΟΕ

Μπορεί οι υπεύθυνοι των μεγαλύτερων οικονομικά ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης να δηλώνουν αποφασισμένοι στα σχέδιά τους για το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα, όμως δεν είναι και λίγοι αυτοί που διαφωνούν κάθετα με την απόφαση αυτή.

Ετσι από χτες στην ομάδα των διαφωνούντων για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας τάχθηκε και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσω του υπευθύνου της Ενωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης, Ζακ Ροτζ.

"Η δημιουργία ενός τέτοιου πρωταθλήματος αποτελεί μια επικίνδυνη ιδέα, αφού σε αυτό θα μετέχουν μόνο εκλεκτές οικονομικά ομάδες, με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι υποβαθμίζονται", δήλωσε ο Ροτζ.

Η ΔΟΕ προτίθεται να καλέσει τις Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών της Ευρώπης να πραγματοποιήσουν σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν το θέμα και να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους.

Πάντως, αυτοί που σχεδιάζουν τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας δε φαίνεται να πτοούνται και πολύ από τις απανωτές αντιδράσεις και έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Σάντεϊ Μίρορ", προχώρησαν σε μια ακόμη δυναμική κίνηση προσλαμβάνοντας τον πρόεδρο της Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Εκστρομ, να δώσει... τις γνώσεις του στη δημιουργία του πρωταθλήματος. Ο Εκστρομ θεωρείται αυτός που οδήγησε στην κορυφή του ενδιαφέροντος τους αγώνες της Φόρμουλα 1, κάτι που μεταφράζεται φυσικά σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ