Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ετοιμάζουν αιματοχυσία

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας κατήγγειλε στο λαό της χώρας πως οι δεξιές δυνάμεις ετοιμάζουν αιματοχυσία στις 6 και 7 Νοέμβρη, τις μέρες δηλαδή που προετοιμάζονται μια σειρά εκδηλώσεις για την επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Συγκεκριμένα, με δήλωσή του ο Πιότρ Σιμονιένκο, Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας σημείωσε τα εξής:

«Από τίμια και πιστά στο λαό της Ουκρανίας στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και οργάνων ασφαλείας έφτασε στην ΚΕ του ΚΚ μια αξιόπιστη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία στις 6 και 7 Νοέμβρη 2005 ετοιμάζεται μια πολιτική προβοκάτσια από την πλευρά των ακροδεξιών δυνάμεων».

Στη δήλωσή του ο Π. Σιμονιένκο σημειώνει ότι και άλλες ανεξάρτητες πηγές μιλούν για την προετοιμασία υπό την αιγίδα των οπαδών του Προέδρου Γιούστσενκο και ορισμένων τοπικών αρχών στις περιοχές Λβοφ, Ιβάνο - Φραντκόφσκ, Ρόβενσκ, Τερνόπολ και σε ειδικά στρατόπεδα ομάδων ενόπλων νεαρών, που έχουν στόχο να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική κατάσταση στο Κίεβο στις 6 και 7 Νοέμβρη.

Ο Π. Σιμονιένκο ζητά από το λαό της Ουκρανίας, με τη μαζική του παρουσία στις εκδηλώσεις να αποτρέψει τα σχέδια των νεοφασιστών, ενώ καλεί και τις αρχές ασφαλείας της χώρας να διαλύσουν τα παράνομα στρατόπεδα εκπαίδευσης ενόπλων και να αποτρέψουν τις προβοκάτσιες που ετοιμάζουν οι ακροδεξιοί. Προειδοποιεί, επίσης, τον Γιούστσενκο και την κυβέρνησή του πως φέρουν πλήρη την ευθύνη για τα επεισόδια που ετοιμάζονται στο Κίεβο.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ