Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΝ
Κοινές επιφυλάξεις για πολιτικοποίηση της υπόθεσης Χαρίρι...

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- «Ελπίζουμε πως η ομάδα αξιωματούχων του ΟΗΕ που ερευνά την υπόθεση της δολοφονίας (πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου) Χαρίρι θα συνεχίσει την εργασία της σε καθαρά νομική βάση και δε θα πολιτικοποιήσει την έρευνά της» δήλωσε χτες κατά την επίσκεψή του στη Συρία ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτάκι.

Μετά την επίδοση στο Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ μηνύματος του Ιρανού Προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο Μοτάκι ανέφερε ότι οι συνομιλίες εστιάστηκαν «στα αμφιλεγόμενα βήματα των ΗΠΑ που υπονομεύουν την περιοχή... επιθυμώντας την πολιτική οπισθοδρόμηση της περιοχής με στόχο τα μελλοντικά ενδιαφέροντα του Ισραήλ σε βάρος των Αράβων και των Μουσουλμάνων».

Το ίδιο 24ωρο, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ δήλωσε πως η Συρία δε θα πρέπει να αισθάνεται πως βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας με αφορμή τις έρευνες για την υπόθεση Χαρίρι, αφού «οι πράξεις της Γαλλίας και ομόφωνα της διεθνούς κοινότητας με κανέναν τρόπο δεν κατευθύνονται κατά της Συρίας και του καθεστώτος της». Προχτές, και ο επικεφαλής της ΕΕ για Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα (μετά τη συνάντησή του στο Αμμάν με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄) είχε δηλώσει πως για τις Βρυξέλλες «είναι, σ' αυτό το στάδιο, πολύ πρόωρο να μιλάμε για την επιβολή κυρώσεων στη Συρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ