Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Να πάρουν την απεργία στα χέρια τους

Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις θα δώσουν τη μάχη για την απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στις 14 Δεκέμβρη.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων έκαναν σαφές ότι θα δώσουν τη μάχη της απεργίας με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, καθώς οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση προβάλλουν αιτήματα που όχι μόνο βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και σε συνδυασμό με τη γενικότερη τακτική των «κοινωνικών διαλόγων» που ακολουθούν, στηρίζουν το πέρασμα των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών. Τονίστηκε ότι το ΠΑΜΕ Εργαζόμενων στο Δημόσιο, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των αγώνων τους και συντονισμού της δράσης τους με το σύνολο των εργαζομένων.

Στη χτεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) διαφώνησε για μια ακόμη φορά με την κήρυξη απεργίας, θεωρώντας προφανώς ότι δεν είναι... «ώριμες οι συνθήκες», όπως είχε ισχυριστεί ο εκπρόσωπός της και κατά τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων το περασμένο καλοκαίρι.

Ενδεικτικό του ρόλου των συμβιβασμένων πλειοψηφιών είναι και η προχτεσινή συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλο, με θέμα το σύστημα υπηρεσιακής εξέλιξης των εργαζομένων στο Δημόσιο. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η σύγκλιση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας με την κυβέρνηση στη δημιουργία ενός συστήματος που προάγει την «ημετεροκρατία», διαιωνίζει τις πελατειακές σχέσεις, θέτοντας υποκειμενικά κριτήρια (αξιολόγηση, συνέντευξη κ.ά.), αλλά και κριτήρια που υποκρύπτουν υποκειμενικές κρίσεις.

Να σημειωθεί ότι ύστερα από παρέμβαση στη συνάντηση του Δ. Αγκαβανάκη, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, σταμάτησε κάθε συζήτηση για τη θέσπιση κριτηρίων που αναφέρονται στη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση των εργαζομένων στο Δημόσιο. Κριτήρια που αποσκοπούν στη χειραγώγηση των εργαζομένων, αλλά και στην ενίσχυση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ