Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Δυναμώστε την ταξική προοπτική

Κάλεσμα της Παράταξης για τις επερχόμενες εκλογές στα σωματεία του ΟΤΕ και της «Κοσμοτέ»

Κάλεσμα ενίσχυσης των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, στην κατεύθυνση συγκρότησης του ταξικού πόλου στις Τηλεπικοινωνίες, για την οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, απευθύνει στους εργαζόμενους του ΟΤΕ η ΕΣΚ ΟΤΕ, ενόψει των αρχαιρεσιών που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα στα σωματεία της επιχείρησης και της «Κοσμοτέ» (Cosmote).

Η ΕΣΚ ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στα «κατορθώματα» των κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, σημειώνοντας ότι η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών και η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ έγινε με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΝ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ). Μόλις πρόσφατα ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΟΜΕ ΟΤΕ υπέγραψαν με τη διοίκηση της επιχείρησης την απαράδεκτη συμφωνία που καταργεί τη μονιμότητα και οδηγεί σε απόλυση - συνταξιοδότηση πάνω από πέντε χιλιάδες εργαζόμενους, μέσω της λεγόμενης «εθελουσίας εξόδου». Μια συμφωνία πιλότος και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.

Απάντηση σε αυτή την πολιτική αποτελεί μόνο η οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, της ενιαίας πάλης τους, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις. Ο αγώνας αυτός θα ενισχυθεί στο βαθμό που αποδυναμώνονται οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση, οι οποίες, ενόψει των αρχαιρεσιών κάνουν τα πάντα, προκειμένου να διατηρήσουν το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης. Επισπεύδουν τις αρχαιρεσίες, ώστε να αποσπάσουν την ψήφο των εργαζομένων που σε λίγους μήνες θα αποχωρήσουν με την «εθελούσια έξοδο», επιδιώκοντας τη διαμόρφωση πλαστών συσχετισμών στην Ομοσπονδία, το ΕΚΑ και τη ΓΣΕΕ. Φυσικά, οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν την πρόταση της ΕΣΚ οι εκλογές να γίνουν μετά την αποχώρηση αυτών των εργαζομένων, ώστε να εκφραστούν οι συνάδελφοι που θα παραμείνουν στη δουλιά. Μια πρόταση που δεν εισακούστηκε. Η ΕΣΚ, συνεπής στις αρχές της, αποφάσισε να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά της μόνο όσοι παραμένουν στη δουλιά και όχι όσοι «συνάδελφοι φίλοι της» πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με την «εθελουσία».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους να συμβάλλουν στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στα σωματεία, να καταδικάσουν τις παρατάξεις που «σας παραδίδουν στα νύχια της εργοδοσίας και της αντιλαϊκής πολιτικής», να ενισχύσουν την ΕΣΚ, να δυναμώσουν την αγωνιστική ταξική προοπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ