Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΑΡΙΓΚ»
Λιμπίζονται το κουφάρι της

Την ανέγερση συγκροτημάτων (κατοικιών, συνεδριακού κέντρων κ.ά.) «οραματίζεται» ο όμιλος Κουταλίδη σε έκταση - φιλέτο 55 στρεμμάτων στο κέντρο της Χαλκίδας. Εκεί βρίσκεται σήμερα το εργοστάσιο συρματουργίας «Δαριγκ» - ιδιοκτησίας του ομίλου - που έπαψε λειτουργεί πριν 14 μήνες και άφησε απλήρωτους τους 200 περίπου εργαζόμενους.

Το «εμπόδιο» που προσπαθεί να ξεπεράσει ο όμιλος είναι ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός που δεν επιτρέπει τη συγκεκριμένη χρήση γης (τον οποίο προσπαθούν να ανατρέψουν δικαστικά). Υπάρχει, επίσης η υπόσχεση του Κουταλίδη στους 200 εργαζόμενους, ότι θα μεταφέρει και θα λειτουργήσει το εργοστάσιο στη Ριτσώνα, αλλά και το σημαντικό ποσό που χρειάζεται για την απαλλοτρίωση της ολικής έκτασης από τον Δήμο Χαλκιδέων.

Στο μεταξύ, σε ρόλο Δούρειο Ιππου, η διοίκηση του Σωματείου (πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ) σε έκτακτη Γενική Συνέλευση (συμμετείχαν λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους), πέρασε εκβιαστικά την πρόταση το σωματείο να στηρίξει την έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης με το πρόσχημα ότι μόνο έτσι θα πάρουν οι εργαζόμενοι τα λεφτά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ