Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Με νέα ορμή στον αγώνα

Στον απόηχο του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν χτες την Εκλογοαπολογιστική τους Συνέλευση

Με τον ενθουσιασμό από την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ και οπλισμένοι με τη δύναμη που πήραν δίνοντας τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και τη διεύρυνση των κατακτήσεών τους στο πλάι χιλιάδων εργαζομένων από όλη την Ελλάδα, οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Ναούσης» συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα εργοστάσια και γεννά ανέργους.

Χτες βράδυ, μέσα από την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που πραγματοποίησαν ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο τους, επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους να κρατήσουν ψηλά το λάβαρο της αντίστασης στην πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας. Ξεκαθάρισαν πως δε θα κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους για να μην κλείσουν τα εργοστάσια «Β» και «Ολυμπιακή», να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας. Και προειδοποίησαν πως θα φύγουν από το εργοστάσιο μόνο όταν ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Ετσι, καθημερινά συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου με βάρδιες. Παράλληλα, συνεχίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών συμπαράστασης στον αγώνα τους, από όλο το λαό της Νάουσας. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 7.000 υπογραφές.

Ενωμένοι στέκονται και απέναντι στο σχέδιο που καταστρώνει η εργοδοσία για να πυροδοτήσει αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα εργοστάσια του ομίλου στη Νάουσα. Σ' αυτό το σχέδιο εντάσσεται και η δήθεν πρόθεση της εταιρίας να πάρει τα μηχανήματα από το εργοστάσιο της «Ολυμπιακής» για να λειτουργήσει το εργοστάσιο «Α», που η ίδια το έχει καταδικάσει να υπολειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο.

Απεργία στην ΝΤΑΪΑΜΟΝ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι καπνεργάτες της ΝΤΑΪΑΜΟΝ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για να μην κλείσει το εργοστάσιο με τη λήξη της περιόδου επεξεργασίας του καπνού. Η απόφαση για τη σημερινή απεργία πάρθηκε στη διάρκεια Συνέλευσης των υπό απόλυση εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε χτες στο εργοστάσιο με πρωτοβουλία του «Παγκαπνεργατικού» Συνδικάτου.

Οι καπνεργάτες γνωρίζουν πως δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Γι' αυτό ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικάτο, δίνουν τη μάχη και διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλιά, μισθό που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, ασφάλιση και σύνταξη.

Με ανακοίνωσή του το «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των καπνεργατών. «Αλληλεγγύη ταξική χρειαζόμαστε όλοι, για να βαδίσουμε ενωμένα στην ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, για να δημιουργήσουμε το δικό μας μέτωπο αντίστασης και πάλης που θα ικανοποιεί τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ