Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Ανοδος για τις ταξικές δυνάμεις

Μοναδική δύναμη που αύξησε τις δυνάμεις της στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων «Σπάρτακος» της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα, ήταν η «Αγωνιστική Συνεργασία» που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Αναδείχθηκε έτσι πως ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι βλέπουν τη διέξοδο στον αγώνα, στο ταξικό κίνημα, που παλεύει για τη σύγκρουση και τη ρήξη με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Βλέπουν πως η πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, που υλοποιείται στο πλαίσιο των επιλογών της ΕΕ, μόνο δεινά φέρνει και στους ίδιους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, μέσα από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, κλπ., αλλά και στο σύνολο του εργαζόμενου λαού.

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Σωματείο αλλά και αντιπροσώπων για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, δόθηκε μια σκληρή μάχη με όλες τις δυνάμεις της συναίνεσης και τους εκπροσώπους της να έχουν απλώσει τα δίχτυα τους για να εγκλωβίσουν την ψήφο των εργαζομένων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κινητοποίησαν όλο το μηχανισμό τους, από τη διοίκηση της ΔΕΗ, τους εκπροσώπους τους στην ΤΑ, τους βουλευτές και τους υπουργούς, για να παρέμβουν και να υφαρπάσουν την ψήφο των εργαζομένων.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η «Αγωνιστική Συνεργασία» κατάφερε να αυξήσει τις δυνάμεις της λαμβάνοντας 3 έδρες στο ΔΣ του Σωματείου από 2 που είχε και να εκλέξει 6 αντιπροσώπους για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ από 5 που είχε.

ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ κατέβηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, κατέλαβαν 15 έδρες στο ΔΣ και εξέλεξαν 26 αντιπροσώπους για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ από 36 που είχαν. Η ΔΑΚΕ κατέβηκε με δύο ψηφοδέλτια και εξέλεξε συνολικά 13 έδρες στο ΔΣ από 14 που είχε και εξέλεξε 27 αντιπροσώπους για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ από 31 που είχε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ