Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2005 (32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ)
Η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στέλνοντας μήνυμα ότι τα οράματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ακόμα και σήμερα, 32 χρόνια μετά, ζωντανά και επίκαιρα, έγινε χτες το μεσημέρι η εκδήλωση της Πρυτανείας.

Στην ομιλία του ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Ανδρεόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Ο θαυμαστός κόσμος που επαγγέλλεται η νέα τάξη πραγμάτων δεν έχει μόνο σαν επακόλουθο τη συντριβή κάποιων λαών απ' τις πανίσχυρες πολεμικές μηχανές. Οδηγεί τους ανθρώπους στην οικονομική και κοινωνική εξόντωση. Οι νέοι μας είναι αυτοί που ζουν πιο έντονα τις αντιφάσεις του συστήματος. Είναι εκείνοι που βιώνουν το ασφυκτικό περιβάλλον της εκπαιδευτικής ανεπάρκειας, που συναισθάνονται τον ευτελισμό του επιπέδου της ζωής τους, που διαπιστώνουν την υποβάθμιση των πολιτιστικών αξιών. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, όσο κι αν κάποιοι τα απαξιώνουν και τα θεωρούν ξεπερασμένα, διατηρούνται νωπά και επίκαιρα από την ίδια τη ζωή μας. Είναι καιρός πια να αμφισβητήσουμε και να αρνηθούμε αυτό τον κόσμο με οργάνωση και πάλη».

Στη συνέχεια ο Φώτης Προβατάς, πρόεδρος του ΣΦΕΑ, είπε ότι «ασέλγησαν επί εφτά χρόνια πάνω στον πολύπαθο λαό μας, εκτελούσαν εν ψυχρώ σχέδια ξένων δυνάμεων, ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Δολοφόνησαν, φυλάκισαν, εξόρισαν». Ενώ ο Γιώργος Χουλιαράς, αντιπρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, είπε ότι σήμερα το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι επίκαιρο και αποκτά σύγχρονο νόημα, στις σημερινές συνθήκες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα ονόματα των νεκρών που διάβασε η Δώρα Καλλιπολίτη, μέλος του ΣΦΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ