Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2005 (32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ)
Στη Θεσσαλία

Την υπόσχεση ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, στο δρόμο που χάραξαν λαός και νεολαία με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διαμήνυσαν οι Θεσσαλοί συμμετέχοντας στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις που έγιναν χτες το απόγευμα στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών.

Εργαζόμενοι, νέοι, μικρομεσαίοι αγρότες έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» τους στις συγκεντρώσεις και τίμησαν όπως αρμόζει την επέτειο της εξέγερσης και τα επίκαιρα μηνύματά της και διαδήλωσαν ότι ο αγώνας συνεχίζεται με στόχο τη δικαίωση των οραμάτων. Ηχησαν δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα των διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν η Επιτροπή Φορέων στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημαρχείου του Βόλου, η Επιτροπή Ειρήνης στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Τρικάλων και ο δήμος και άλλοι φορείς στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Μετά τις συγκεντρώσεις έγιναν μαχητικές πορείες.

Στην Καρδίτσα ο δήμος με τη «Λαϊκή Βιβλιοθήκη» διοργάνωσαν εκδήλωση στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο με θέμα «Η ποίηση στους αγώνες του λαού».

Στη Λάρισα έγιναν εκδηλώσεις σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας μια ώρας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ