Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2005 (32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ)
Στη βορειοδυτική Ελλάδα

Δυναμικά και μαχητικά αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις της βορειοδυτικής Ελλάδας, τιμώντας την επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αναδεικνύοντας τα διαχρονικά οράματά του για λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία, τη σύγχρονη και επιτακτική ανάγκη για την οργανωμένη πάλη λαού και νεολαίας ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και τους πολιτικούς εκφραστές τους.

Στα Γιάννενα η ασυμβίβαστη και ανυπότακτη νεολαία, με μπροστάρη την ΚΝΕ διαδήλωσε την ανυπακοή και την απειθαρχία της στα ευρωατλαντικά κελεύσματα της συναίνεσης και της υποταγής. Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, Απόγονοι και Φίλοι της Εθνικής Αντίστασης, η Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας άσβεστη τη φλόγα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

Στο Αγρίνιο, εργαζόμενοι και νεολαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Νέων Εργαζομένων. Εκαναν δυναμική πορεία που κατέληξε στο άγαλμα του Λαμπράκη όπου έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους μαθητών, νέων εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου.

Αντίστοιχες δυναμικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, την Αρτα, τη Λευκάδα και την Πρέβεζα, ενώ στην Ηγουμενίτσα έγινε εκδήλωση στο «Πάνθεον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ