Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2005 (32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ)
ΟΡ. ΚΟΛΟΖΩΦ
Εντείνουμε τους αγώνες

Εκδήλωση στη Βουλή

«Το ΚΚΕ τιμά σήμερα την 32η επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει από την ίδρυσή του, εντείνοντας την προσπάθειά του, τους αγώνες του για την υλοποίηση των οραμάτων, των συνθημάτων και των στόχων που εκείνη η γενιά, ακολουθώντας τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, ανέδειξε με την πάλη της».

Με την επισήμανση αυτή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, έδωσε το στίγμα της θέσης του Κόμματος για τη φετινή επέτειο της εξέγερσης, στην ειδική πανηγυρική συνεδρίαση που έγινε χτες στη Βουλή.

Είμαστε περήφανοι - είπε - που σε αυτήν την αντιδικτατορική μάχη του λαού μας το Κόμμα μας συνέβαλε με την πολιτική του, τις παράνομες οργανώσεις του, τη νεολαία του, την ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968 σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας, την αντιδικτατορική ΕΦΕΕ. Στις σημερινές συνθήκες, συνέχισε ο Ορ. Κολοζώφ, είναι ανάγκη να καταδικαστούν οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που και οι δύο συνέβαλαν στο να δεθεί ακόμα περισσότερο η χώρα μας στο άρμα του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.

Τέλος, τόνισε ότι το νόημα του Πολυτεχνείου σήμερα δεν μπορεί να είναι άλλο από την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να απεγκλωβιστούν από την πολιτική και την ιδεολογία των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της Βουλής και οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Εντύπωση προκάλεσε ο Χ. Καστανίδης (ΠΑΣΟΚ) που βρήκε την ημέρα να θέσει θέμα πανεπιστημιακού ασύλου. Ισχυρίστηκε ότι οι νέοι που τότε εξεγέρθηκαν θα επιχειρούσαν σήμερα «να ξαναορίσουν το άσυλο και θα επέβαλαν ένα άσυλο που δε θα επέτρεπε η ελευθερία ορισμένων να ακυρώνει την ελευθερία άλλων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ