Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέες κατοχικές απώλειες

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Η έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη δρόμου στην επαρχία Ορουζγκάν έπληξε ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο, με τα θραύσματα να το διαπερνούν και να σκοτώνουν έναν Αμερικανό στρατιώτη και ένα Αφγανό μεταφραστή. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν υποστήριξε ότι εκτελέστηκε ένας Ινδός εργαζόμενος σε έργο οδοποιίας, που είχε απαχθεί τη Δευτέρα - πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Ο χτεσινός θάνατος αύξησε σε 205 τον αριθμό των Αμερικανών νεκρών στο Αφγανιστάν από τα τέλη του 2001.

Ακόμη δύο επιθέσεις με ρουκέτες είχαν σημειωθεί, το βράδυ της Τρίτης, στην Καμπούλ, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί. Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε πυραυλικές επιθέσεις τη Δευτέρα σε κτίριο των αρχών στην επαρχία Ζαμπούλ. Την Κυριακή, τρεις άνθρωποι - περιλαμβανομένου ενός μη κατονομαζόμενου πολέμαρχου - σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν στη Χελμάντ, σε μια ενέργεια την ευθύνη για την οποία διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν.

Τέλος, την Τρίτη έγινε γνωστό ότι ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός από τη δυτική Ουαλία έχει συλληφθεί στο Αφγανιστάν από τον περασμένο μήνα και αντιμετωπίζει δίκη για εμπόριο όπλων. Η δίκη του 52χρονου Πίτερ Ιτον - που δηλώνει αθώος - θα διεξαχθεί μέσα σε 60 ημέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ