Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να μπει φραγμός στην άγρια εισβολή

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Ρ» αποκαλύπτει αυτό το απαράδεκτο ξεπούλημα της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις. Τα «Μακ Ντόναλντς» «διδάσκουν» τους μαθητές υγιεινή διατροφή, η «Σάμσουνγκ» διοργάνωσε λαμπαδηδρομία και τους κάλεσε να τρέξουν για... τη φανέλα με τη στάμπα της, η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών τους έβαλε να διαγωνιστούν στην έκθεση για το «αγαθό» της ιδιωτικής ασφάλισης!

Την ίδια στιγμή μεγάλες πολυεθνικές όπως η «Κόκα-Κόλα» και η ΝΟΥΝΟΥ παραγγέλνουν έρευνες στα μέτρα τους από τα πανεπιστήμια, η «Ζήμενς» και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ διοργανώνουν «μαθήματα» στο ΤΕΙ Λάρισας, η «Cisco Systems» διοργανώνει σε συνεργασία με το δήμο Τρικάλων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού «σεμινάρια» εκπαίδευσης για τα προϊόντα της...

Και δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που «ορέγονται» τη δημόσια εκπαίδευση. Ακόμα και το ΝΑΤΟ επιχειρεί να «εισβάλλει» στην εκπαίδευση, όπως π.χ. προσπάθησε να στρατολογήσει φοιτητές του Πολυτεχνείου για πολεμική έρευνα και να συμμετέχει σε σεμινάριο του ΤΕΙ Λάρισας, αλλά απέτυχε, μετά τις μαζικές και έντονες αντιδράσεις φοιτητών κι εργαζομένων.

Το μόνο που μπορεί να εμποδίσει την επιχείρηση ολοκληρωτικής παράδοσης της Παιδείας στα «νύχια» της πλουτοκρατίας, είναι η οργανωμένη πάλη του λαού κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται και στην Παιδεία. Κι αυτή η πάλη έρχεται σε ευθεία αντιστοιχία με την ανάγκη για μια Λαϊκή Εξουσία, τη μόνη ικανή να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική, η οποία δε θα εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά του λαού και θα διασφαλίζει μια δημόσια, δωρεάν παιδεία που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση και στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ