Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολογείται για τη ... διαμαρτυρία του

Σε απολογία στον Εισαγγελέα κλήθηκε χτες ο Παύλος Λίταινας, παππούς ενός 3χρονου αγοριού που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από το τρένο στις σιδηροδρομικές γραμμές που διέρχονται από το κέντρο της Λάρισας. Η κλήση σε απολογία έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο ΟΣΕ για παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή ο παππούς του παιδιού μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής παρέμειναν για μικρό χρονικό διάστημα πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο χαμό του 3χρονου.

Βγαίνοντας από τον Εισαγγελέα ο Π. Λίταινας δήλωσε ότι το μόνο που έκανε και για το οποίο διώκεται ήταν να διαμαρτυρηθεί για την αδιαφορία του ΟΣΕ και της πολιτείας που αφήνουν τις σιδηροδρομικές γραμμές αφύλακτες, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές (να σημειώσουμε ότι στο ίδιο περίπου σημείο και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε και άλλο σιδηροδρομικό δυστύχημα με θύματα μια γυναίκα και τα δύο μικρά παιδιά της που σκοτώθηκαν).

Ο Π. Λίταινας, κατήγγειλε επίσης ότι παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από το δυστύχημα και παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Μεταφορών Μ. Λιάπη πριν ένα μήνα περίπου από τη Λάρισα, ότι θα ξεκινήσουν αμέσως τα έργα περίφραξης, κατασκευής ανισόπεδων διαβάσεων καθώς και η εκπόνηση μελέτης για την απομάκρυνση των γραμμών, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ